10 stulbākie mīti par sievietēm un seksu
Publicēts 10. novembrī, 2010.
Amerikāņu sociologi apkopojuši desmit muļķīgākos pieņēmumus par sievietēm un viņu uzskatiem par seksu, kurus vīriešu prātos radījuši gan dažādu žurnālu aptaujāti "seksa eksperti", gan stereotipi, kas valda mūsdienu sabiedrībā.

 

Sievietes nevēlas nodarboties ar seksu, bet gan ar mīlestību. Šis ir viens no izplatītākajiem mītiem, kas neatbilst patiesībai, jo lielākā daļa sieviešu neiebilst pret dzimumaktu arī tajos gadījumos, kad abus partnerus nesaista nopietnas jūtas. Vienīgais, kas sievietei ir svarīgi, lai viņa piekristu seksam, ir jauka attieksme no partnera puses - ar to pietiek, lai mīlētos arī ar pavirši pazīstamu vīrieti.

Lai uzzinātu, vai sieviete sasniegusi orgasmu, atliek viņai to pajautāt. Tiešs jautājums partnerei pēc seksa, vai viņa bija apmierināta ar mīlēšanos, nedos gaidīto rezultātu, jo reti kurai skaistā dzimuma pārstāvei pietiek drosmes vīrietim pateikt, ka viņa sniegums bijis slikts. Tāpēc vīriešiem vajadzētu iemācīties uztver sievietes ķermeņa valodu un fiziskās reakcijas, kas dos daudz ticamāku seksa kvalitātes vērtējuma rādītāju.

Ja sieviete neizjūt orgasmu, vainīgs ir vīrietis. Par šo izplatīto mītu vīriešiem nevajadzētu satraukties, jo dažreiz sievietei gluži vienkārši neizdodas sasniegt orgasmu, un vīrieša vainas tajā nav. Iespējams, sievietei traucē slikta pašsajūta, neveiksmes darbā vai citi faktori, kuriem nav nekāda sakara ar vīrieša centieniem.

Normālas sievietes nepiekrīt filmēties mājas porno. Pierunāt sievieti ļaut mīlēšanos iemūžināt video parasti ir grūti divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņa nekad to nav darījusi un baidās, ka nesanāks. Otrs iemesls varētu būt tas, ka viņa to jau ir darījusi, bet rezultāts nav bijis apmierinošs, tāpēc viņa baidās vilties atkārtoti. Citu iemeslu atteikties no šādas izklaides, ja vien sieviete uzticas partnerim, parasti nav.

Sievietes nemīl "ātro seksu". Patiesībā sievietēm ir iebildumi pret īsu dzimumaktu gultā, kad partneris baudu sasniedz ātrāk par viņu, bet gadījumos, ja liftā vai kādā citā seksam ne visai piemērotā vietā rodas vēlme mīlēties, viņām pret vienu "ašo" nav nekādu iebildumu, jo ekstrēmie apstākļi sniedz vajadzīgo baudījumu, pat ja orgasmu sasniegt neizdodas.

Dzimumakts vienmēr jāsāk ar priekšspēli. Tas arī ir viens no sieviešu žurnālu un dažādu speciālistu radītājiem mītiem, kas ne vienmēr atbilst patiesībai - daudzām sievietēm nav iebildumu pret seksu bez priekšspēles, ja vien tas ir pietiekami kvalitatīvs vai notiek tādos apstākļos, kad prelūdija pirms dzimumakta gluži vienkārši nav iespējama.

Sievietes dievina bezgalīgi ilgu seksu. Vairumam sieviešu nav iebildumu pret ilgu mīlēšanos, tomēr tam jābūt saprāta robežās, jo pēc trim stundām ikviena sieviete nonāks pie domas par orgasma simulēšanu tikai tāpēc, lai pārtrauktu bezjēdzīgo vīrieša darbošanos.

Abiem partneriem orgasms jāsasniedz vienlaicīgi. Dažādās aptaujās pierādīts, ka orgasmu vienlaicīgi sasniedz tikai viens no desmit pāriem, tādēļ mīts par vienlaicīga orgasma sasniegšanu ir viens no muļķīgajiem un daudziem pāriem rada liekas problēmas un satraukumus, cenšoties šādu mērķi sasniegt.

Seksam vienmēr ir jābūt kā pārsteigumam. Ne visām sievietēm patīk pārsteiguma sekss, jo daudzām daiļā dzimuma pārstāvēm pirms šāda notikuma patīk īpaši sagatavoties - uzvilkt seksīgu veļu, likvidēt lieko apmatojumu un veikt citas sevis izskaistināšanas darbības. Tāpat, ja vīrietis no rīta apsola mīļotajai seksu vakarā, sieviete visu dienu sajūt patīkamu uztraukumu, kas var uzlabot ikdienas noskaņojumu.

Sievietes seksu vēlas retāk nekā vīrieši. Šis mīts radies, jo jau vēsturiski pieņemts, ka iniciatīva par mīlēšanos nāk no vīrieša puses. Šo pieņēmumu dēļ daudzām sievietēm nākas ciest, jo sabiedrībā pieņemtās normas liedz viņām piedāvāt seksu vīrietim, lai gan viņas to ļoti vēlas - sievietei gluži vienkārši nākas gaidīt, kad vīrietis to piedāvās.


Komentāri (2)
es: neesi iedomājies, ka vajadzētu ielikt atsauci?
10/11/2010 14:23
discover: Bez atsaucēm tas ir pārkapums-cik noprotu aurortiesības pārkapums! Bet katram jau jāspriež pašam!

Bet raksts labs-bet stereotipus sabiedrībā lauzt ir ļoti grūti :)
10/11/2010 14:30
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: