Abramoviča jahta jau ieradusies Rīgā
Publicēts 28. jūlijā, 2010.
Otrdien īsi pēc plkst.18 krievu miljardiera Romana Abramoviča jahta Pelorus ieradusies Rīgā. Kā jahtas aģents informējis Valsts robežsardzi, jahta tuvākajā laikā plāno pietauvoties Rīgas pasažieru ostā.

Tā kā jahta ir privāta, robežsardze neatklāj, cik un kādas personas atrodas uz tās klāja.

Jahtu Pelorus no Saūda Arābijas šeiha Modhasana par 129 miljoniem dolāru (aptuveni 64,5 miljoniem latu) pirms vairākiem gadiem nopirka viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem - Abramovičs. Peldlīdzeklis ir 115 metrus garš ar diviem helikopteru nosēšanās laukumiem. Jahta ir aprīkota arī ar pretraķešu aizsardzības sistēmu.

 

Londonas futbola kluba Chelsea īpašnieka Abramoviča ierašanās Latvijā, iespējams, ir saistīta arī ar jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 atklāšanu, kas otrdienas vakarā notiks Jūrmalā. Kā liecina portāla Mango rīcībā esošā neoficiāla informācija, Abramovičs ir liels krievu dziedātājas Zemfiras fans, kuras uzstāšanās paredzēta Jaunā viļņa ietvaros.

Abramovičam ir vesela jahtu kolekcija, kas varētu būt vairākus simtus miljonus eiro vērta. To britu laikraksti dēvē par Romāna jeb romiešu floti (angliski - The Roman Navy).

 

Konkursa Jaunais vilnis ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs iepriekš laikrakstamTelegraf ne bez lepnuma norādījis, ka šogad pasākumu apmeklēšot vairāk sabiedrībā zināmu personu nekā iepriekšējos gados, tostarp arī vismaz septiņi miljardieri.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: