Andris Grūtups sācis slaistīties apkārt
Publicēts 12. janvārī, 2011.
Pirmdienas vakarā kinoteātrī Rīga notikušo dokumentālās filmas Kaupēns pirmizrādi apmeklēja arī viens no pazīstamākajiem pašmāju advokātiem Andris Grūtups, kura darbs Tiesāšanās kā māksla tika izmantots filmas pamatā.

Sarunā Grūtups atzina, ka ar režisora Māra Ozoliņa paveikto esot visai apmierināts. "Māris ir ielicis pamatīgu darbu, un filma atstāj varenu iespaidu. Esmu apmierināts," pēc filmas pārdomās dalījās Grūtups, kurš pats arī savulaik atklāja, ka finansiāli atbalstīs šī kino darba tapšanu.

Šobrīd ekranizēti trīs no Grūtupa dokumentālās prozas darbiem - grāmata Ešafots par vācu virsnieku pakāršanu, Observators par mākslinieka Jurģa Skulmes tiesāšanu, kā arī stāsts par laupītāju un slepkavu Kaupēnu, bet šobrīd telekanāls NTV Maskavā veido filmu pēc grāmatas Maniaks, kas vēsta par seksuālā maniaka Staņislava Rogoļeva asinsdarbiem un notiesāšanu, un pie šī stāsta strādājot arī pašmāju telekompānija LNT.

Uz jautājumu, vai advokāts šobrīd strādā pie jaunas grāmatas, Grūtups stāsta, ka kaut kādas idejas un ieceres ir, bet nekā konkrēta - viņš pētot veselu virkni arhīvu materiālu, bet pagaidām nekas nav aizķēris.

Savulaik Grūtups intervijā stāstīja, ka savus tiešos darba pienākumus advokāta birojā viņš grasoties pamest, un tagad kungs smejoties atzīst, ka beidzot var baudīt dzīvi.

"Es neko īpašu nedaru, slaistos apkārt - eju uz kino un atpūšos. Pētu un studēju vēsturi, lasu grāmatas, baudu dzīvi un paretam mūziku. Vienkārši slaistos," koķeti smej advokāts.

Tā kā vairums Grūtupa literāro darbu ir par smagiem asiņainiem noziegumiem, rodas jautājums, vai pašu advokātu visas šīs zināšanas nenomāc.

"Nē, man murgi nerādās. Es jau 30 gadus strādāju tiesas darbu. Daudz kas ir dzirdēts tiesas sēdēs ļoti konkrēti un detalizēti. Uz ielas man bail nav, godīgi pateikšu. Man ir tāpat kā dakteriem: viņiem ir profesionāla pieeja pret asinīm, bet man - pret noziegumiem. Es nezinu, vai tas ir labi vai slikti, bet, piemēram, pēc miesassargiem neesmu kārojis," portālam Mango stāsta Grūtups.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: