Anna Rozīte Helovīnā pārbiedē pati sevi
Publicēts 2. novembrī, 2010.
Nedēļas nogale Latvijā pagāja Helovīna zīmē - cilvēki tērpos un krāsotām sejām izgāja ielās, iejutās dažādos tēlos un nereti tika arī pie saldumiem. Savukārt raidījuma Kinomānija vadītājai Annai Rozītei (attēlā) vakars pagāja, iejūtoties filmas Krēsla varones Bellas tēlā.

"Ar draugiem sarunājām kopīgi pavakariņot, bet, tā kā vakariņu plāni iekrita vienā dienā ar Halovīniem, radās ideja par maskām vai tērpiem, kas ir atbilstoši šiem svētkiem. Vakariņas apmeklēju kopā ar Markusu Rivu, un mēs izdomājām ar grima palīdzību pieskaņoties tematikai, jo tas bija vienīgais variants, lai justos ērti un varētu baudīt vakaru.

 

Maskām uzreiz teicām nē, jo ar viņām jau nebūtu iespējams paēst, un noņemt maskas jau vakara sākumā - tas nozīmētu lauzt visu vakara burvību," sarunā smejas Rozīte.

Ideja pārveidoties par filmas Krēsla tēliem radās, jo jaunieši nevēlējās pārāk bālas sejas, nodoties ilgiem tērpu meklējumiem vai izmantot maskas. Šie tēli, viņuprāt, ir gana spilgti, lai par tiem pārģērbtos un ar grima palīdzību atdzīvinātu vampīru sāgu.

"Smieklīgi bija, kad automašīnā apstājāmies pie luksofora, blakus esošajās mašīnās šoferīši skatījās uz mums ar izbrīnu. Tērpa izvēlē, manuprāt, lielu lomu spēlē tas, lai ietērps netraucē justies ērti, bet man grims un apģērbs netraucēja. Vienīgi aizmirstot, ka esmu uzkrāsojusies savādāk kā ierasts, ieraugot sevi spogulī, pāris reizes salecos aiz pārbīļa, līdz sapratu, ka tā esmu es," atklāj Rozīte.

 

Anna Helovīnu nesvin katru gadu, bet nenoliedz, ka, ja ir ballīte, viņai nav nekas pret nogrimēšanos un iejušanos savādākā veidolā. "Latviešiem nav tādi svētki, kur var šādi izpausties, iejusties citu cilvēku ādās, eksperimentēt ar grimiem. Protams, ja tas nav Jaunā gada karnevāls. Tāpēc man šie svētki patīk - tas ir jauki, ka var izmantot radošumu un pajautroties," stāsta Rozīte.

Apstaigāt dzīvokļus un vākt saldumus Anna vēl nekad nav gājusi, bet ar labu kompāniju viņa to labprāt darītu. "Būtu jautri pamēģināt vākt saldumus - tas uzsistu adrenalīnu, jo nekad jau nevar zināt, kas sagaida, pieklauvējot pie durvīm, - saldumi vai nikns suns," aizdomājas Anna.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: