Anna Rozīte kā erotisko ziepju modele
Publicēts 25. janvārī, 2011.
Piektdien, 21. janvārī, galerijā Birkenfelds atklāta izstāde Jutekliskā dzīve, kurā apskatāmas arī mākslinieka Egila Medņa veidotās erotiskās ziepju skulptūras - sieviešu krūtis, dibeni un nabas.

Sarunā Mednis norāda, ka doma par interesantu ziepju veidošanu viņam radusies krīzes ietekmē.

"Sākās krīze, bija ļoti daudz brīva laika, izdomāju, ka jāveido izstādi ar nosaukumu Ziepes IR. Tiesa, sākumā tā bija vairāk sociālpolitiski tendēta, ne erotiska, kā šī. Vēlāk, eksperimentējot ar krāsām un formām, uzrunāju sievietes, kuras varētu kļūt par modelēm. Puse toreiz piekrita, bet puse - atteicās," stāsta Mednis.

Starp tām sievietēm, kuras piekritušas kļūt par modelēm erotisko ziepīšu veidošanas procesā, ir arī televīzijas "seja" un žurnāla Playboy vāka modele Anna Rozīte, kuras naba iemūžināta vairākos ziepju gabaliņos.

Uz izstādes atklāšanu bija ieradies arī Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs, viens no skandalozākajiem pašmāju māksliniekiem Kristians Brekte un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Mednis atklāj, ka viņa personīgajā kolekcijā ir arī ziepēs atlietas sieviešu lūpas un izveidota arī kādas sievietes pēdas forma, taču pagaidām tā nav atlieta ziepēs. Mednis ziepēs atliet neplāno vīriešu ķermeņa daļas, jo tas gluži vienkārši neesot mākslinieka aicinājums.

Jautāts, vai ir kāda sievietes ķermeņa daļa, kuru nav iespējams atliet ziepēs, Mednis atbild: "Nē, nav tādas! Protams, šai ķermeņa daļai nevajadzētu būt pārāk lielai un arī apmatojumam uz tās nevajadzētu būt. Nu, ja apmatojums ir, tad tas iepriekš būtu jālikvidē, jo materiāls (medicīnas silikons), ar kuru strādāju, attēlo visu līdz sīkākajām detaļām".

Mākslinieks izveidojis arī mājaslapu www.ziepesir.lv, kurā piedāvā iegādāties intīmo ķermeņa daļu formu ziepes, kā arī ziepes no sabiedriski politiskās kolekcijas Ziepes IR. Savu nabu ziepēs iespējams atliet par aptuveni 25 latiem, bet par krūts atliešanu jāmaksā vairāk - līdz pat 70 latiem, atkarībā no figūras lieluma un sarežģītības.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: