Apkopoti idiotiskākie pētījumi seksoloģijā
Publicēts 7. oktobrī, 2010.
Neraugoties uz to, ka sekss interesē praktiski visus, veikt patiešām kvalitatīvus pētījumus šajā jomā ir visai sarežģīti. Iemeslu tam ir daudz: jēgas trūkums, finansējuma trūkums, visdažādākie aizspriedumi sabiedrībā utt.

Tā kā šādu pētījumu vispār nav pārāk daudz, reizēm pārsteidz tas, kāpēc dažas murgainas idejas tikušas finansētas un pētītas. Šajā sakarā jomas eksperti apkopojuši pēdējā laika sešus idiotiskākos pētījumus seksoloģijā.

 

Sestajā vietā iekļauts kāds pētījums, kas veltīts orālā seksa problēmām. Tā rezultāti liecina, ka nepilngadīgas meitenes visbiežāk nožēlo to, ka piekritušas orālajiem priekiem, jo pēc šādām izklaidēm jūtas vainīgas un izmantotas. Vērienīgais pētījums liecina, ka mazas meitenes par orālo seksu satraucas divas reizes vairāk nekā puisīši.

Piektajā vietā ierindots Ankonas universitātes veiktais pētījums, kurā zinātniski pierādījuši, ka seksuālo funkciju traucējumus izraisa hormonālās problēmas. Citiem vārdiem sakot, hormonālā fona traucējumi ietekmē seksa kvalitāti. Tiesa, ja ņem vērā to, ka hormoniem ir vistiešākais sakars ar visām organisma seksuālajām funkcijām, šķiet, ka pētījuma rezultāti nav pārāk sensacionāli.

Ceturtajā vietā palicis Floridas universitātes zinātnieku pētījums, kurā pierādīts, ka seksa jautājumos vīriešu un sieviešu uzskati nemaz nav tik atšķirīgi. Eksperti secinājuši, ka ne visi vīrieši ir tendēti uz poligāmiju, bet sievietes par seksu domā ne retāk kā vīrieši. Un arī nodarbojas apmēram tikpat bieži.

Godpilno trešo vietu ieņem kāds pētījums, kura mērķis bijis pierādīt, ka pilnīgi visi sapņi ir tieši saistīti ar cilvēku seksuālo darbību. Zinātnieki centās izskaidrot sapņu rašanās mehānismus un sasaistīt to ar ikdienas seksuālajām aktivitātēm, tomēr izrādījās, ka cilvēki nemaz tik bieži nesapņo erotiskus sapņus - tikai 8% sapņu saistīti ar mīlas alkām. Arī uz jautājumu, ko tieši cilvēki redz savos "slapjajos sapņos", tika saņemtas visai paredzamas atbildes: skūpstus, masturbāciju un vienkāršu dzimumaktu.

Otrajā vietā palicis psihologs Džons Gotmens, kurš veselus 30 gadus veltījis, lai noskaidrotu un apstiprinātu, ka vislielāko seksuālo uzbudinājumu sievietēm sagādā orālie glāsti. Lai gan Gotmena kunga kontā ir vairāki zinātniskie grādi, šo patiesību dažās sekundēs apstiprina praktiski ikviena sieviete.

Savukārt pirmo vietu ieņem Teksasas universitātes speciālistu pētījums, kurā zinātnieki vēlējās atminēt visu laiku lielāko mīklu - kāpēc cilvēki nodarbojas ar seksu. Rezultātā eksperti secināja, ka cilvēki mīlējās tāpēc, ka viņiem tā gribas.

Summējot rezultātus, viņi secināja, ka izplatītākie seksa iemesli ir vēlme apmierināt dzimumtieksmi, partnera pievilcība un apziņa, ka sekss - tas ir labi. Lai gan to atzīs ikviens normāls cilvēks, zinātnieki pētījumam veltīja piecus gadus un pat ieguldīja naudu no saviem uzkrājumiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: