Apkopoti Vladimira Putina likumpārkāpumi
Publicēts 28. janvārī, 2011.
Žurnāla Esquire krievu izdevums sastādījis sarakstu ar Krievijas premjerministra Vladimira Putina likumpārkāpumiem, no kuriem lielākā daļa saistīta ar automašīnas vadīšanu, ziņo Krievijas mediji.

Par vienu skandalozākajiem pārkāpumiem kļuvis negadījums 1997. gada 12. decembrī, kad toreizējā Krievijas Federācijas prezidenta Kontroļu virsvaldes priekšnieka Putina automašīna, steidzoties uz kādu tikšanos, notrieca piecus gadus vecu puisēnu. Bērns avārijā gāja bojā, bet Putina šoferis, kurš bija vainīgs sadursmē, sodu nesaņēma un krimināllieta pret viņu tika mīklainos apstākļos pārtraukta.

Pats Putins kādā sarunā ar žurnālistiem atzinies, ka arī viņš pats jaunībā uz ceļiem bijis īsts neprātis un savulaik, kad ticis pie savas pirmās automašīnas - zaporožeca, notriecis kādu gājēju.

Tiesa gan, premjers apgalvojis, ka toreiz cietušais pats bijis vainīgs un meties zem viņa vadītās automašīnas riteņiem. Vēlāk, kad Putins kļuvis par valstsvīru, klīdušas baumas, ka pēc negadījuma vīrietis dzinies cietušajam pakaļ, lai viņu pārmācītu, bet šīs runas Putins noliedzis, apgalvojot, ka viņš taču neesot "tāds zvērs" - viņš vienkārši izkāpis no mašīnas, bet cietušais sabijies.

Gadu gaitā Krievijas un ārvalstu mediji piefiksējuši arī neskaitāmus sīkus administratīvus pārkāpumus, par kuriem Putinam pat vairākkārt piespriesti naudas sodi.

Piemēram, 2007. gadā viņš pa Maskavu vizinājis Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī - abi valstsvīri ne tikai nav bijuši piesprādzējušies, bet Putins, neraugoties uz tumšo vakara stundu, nav ieslēdzis automašīnas lukturus. Par šo incidentu Putinam nācās šķirties no 200 rubļiem.

2008. gada februārī atkārtojās šāda situācija, bet toreiz pasažiera vietā sēdēja toreizējais Krievijas premjerministrs Viktors Zubkovs - likuma izmaiņu dēļ šoreiz Putinam tika piespriests 600 rubļu liels naudassods.

Ceļu satiksmes drošības noteikumus Putins publiski pārkāpa arī aizvadītā gada vasarā, kad viņš Sevastopolē piedalījās baikeru salidojumā - toreiz Putins parādē devās ar motociklu uz trim riteņiem, bet bija piemirsis uzvilkt drošības ķiveri, par ko Ukrainas kārtībsargi viņam piesprieda aptuveni 300 rubļu lielu sodu.

Tāpat ar visai pārgalvīgu rīcību Putins izcēlās 2010. gada vasarā, kad Krievijā plosījās lielie mežu ugunsgrēki - toreiz premjerministrs ar amfībijas tipa lidmašīnu Be-200 pats personīgi no lidaparātā uz liesmām izlēja 24 tonnas ūdens, bet vēlāk par šo varoņdarbu saņēma pārmetumus, jo viņš pie lidmašīnas vadības paneļa sēdies bez atbilstošas sagatavotības. Tiesa gan, par šo pārkāpumu oficiāli viņš sodīts netika.

Žurnālam Esquire izdevies noskaidrot, ka šādi un līdzīgi satiksmes drošības noteikumu pārkāpumi Putinam bieži gadījušies arī jaunības gados, bet tagadējā premjera jaunībā viņam gadījušies arī pikantāki piedzīvojumi.

Putina draugs, Sanktpēterburgas konservatorijas bijušais rektors Sergejs Roldugins atklājis, ka jaunības gados viņš kopā ar Vladimiru kādā Lieldienu pasākuma laikā sakāvies ar piedzērušiem studentiem.

"Es redzēju tikai to, kā manu acu priekšā nozib kāda zeķes - puisis kaut kur aizlidoja, un man tā patika, kā Putins tos uzbrucējus izsvaidīja," senos notikumus ar sajūsmu atcerējies pasniedzējs un izteicis izbrīnu, ka jau toreiz viņa draugam izdevies izvairīties no soda par kautiņu. 

No 1985. līdz 1990. gadam Putins Valsts drošības komitejas uzdevumā darbojās Vācijas Demokrātiskajā Republikā, un arī tur viņam gadījušies dažādi piedzīvojumi.

"Vienreiz mēs kopā ar draugiem Hamburgā devāmies uz erotisku šovu. Lai gan to pat nevar nosaukt īsti par erotisku - tas bija kas vērienīgāks," atmiņās dalījies pats Putins, kurš tolaik bija komunistiskās partijas biedrs.

Lai gan toreiz šis gadījums visticamāk nenonāca ausīs partijas vadītājiem vai arī tie pieņēma lēmumu neprāti nesodīt, jaunais vīrietis nopietni pārkāpa partijas morālā kodeksa septīto punktu par "pieticību un vienkāršību gan privātajā, gan sabiedriskajā dzīvē".


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: