Ar locekli uzgleznoti Ušakovs un Šlesers
Publicēts 27. maijā, 2010.
Pazīstamais austrāliešu gleznotājs ar pseidonīmu Pricasso, kurš savus modeļus zīmē ar dzimumlocekli uzgleznojis Rīgas mēra Nila Ušakova un vicemēra Ainara Šlesera dubultportretu.

 

Dāvanu nodeva Rīgas mērijā, paužot cerību, ka abi Rīgas kungi novērtēs šīs dāvanas ieguldījumu Latvijas galvaspilsētas attīstībā un nākotnes labklājībā.

Pirmkārt, ar šī gleznojuma palīdzību tiek atrisināta būtiska ideoloģiska problēma. Proti, līdz šim tradicionāli pilsētas galvu portretu galerijā nonāk tikai vienas personas portrets. Tā kā šoreiz pirmo reizi jaunāko laiku vēsturē Rīgu de facto pārvalda diumvirāts, novietojot šādu gleznu pilsētas mērijā pie sienas, tiks ievērots vēsturiskais taisnīgums.

Publiski ir zināms, ka parasti par šādu gleznu Miervaldim Polim vai citam ar tradicionālām ķermeņa daļām zīmējošam māksliniekam tiek samaksāti vairāki tūkstoši Rīgas nodokļu maksātāju naudas. Šo dubultportretu dāvina par velti, tādējādi nodrošinot ievērojamu līdzekļu taupīšanu, attiecīgi ceļot abu Rīgas varnešu prestižu tautas piemiņā.

Tāpat rosina rīdziniekus apsvērt vēl daudz apjomīgāku finansiālo ieguvumu no tā, ka pasaule uzzinās par šādas gleznas atrašanos Rīgas rātsnamā. Pieļaujam, ka tā būs vienīgais pasaulē ar dzimumlocekli gleznotais pilsētas galvu portrets, tāpēc tā apskate kļūs par pasaulē plaši atzītu tūrisma ceļojumu galamērķi. Līdz ar to Rīgas pilsētai būs iespēja netērēt miljoniem latu pretrunīgi vērtētajai reklāmas kampaņai "Live Riga", jo Rīga kļūs tūristiem pievilcīga bez visādām kampaņām.

Jāatzīmē, ka Ušakovu un Šleseru vispār ļoti interesē vīriešu dzimumorgāni, jo viņi jau iegājuši vēsturē ar savu spēju aprakstīt apkārtējo pasauli, izmantojot dzimumlocekli kā metaforu. Tādējādi šī dāvana ne tikai noder visu augstāk minēto iemeslu dēļ, bet arī dziļi simboliski ataino abu kungu būtību, kas ir viens no portretu zīmēšanas mākslinieciskajiem virsuzdevumiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: