ASV prezentē ideju cilvēkus transportēt caurulēs
Publicēts 13. augustā, 2013.
Amerikāņu uzņēmējs Elons Masks ir nācis klajā ar ierosinājumu izveidot sauszemes transporta koncepciju Hyperloop starp Losandželosu un Sanfrancisko, kurā pasažieru pārvadājumi notiktu gandrīz virsskaņas ātrumā.

  

Elektronisko norēķinu kompānijas PayPal, Starptautiskās kosmosa stacijas apgādes firmas SpaceX un elektroauto ražotāja Tesla Motors dibinātājs Masks atbalsta sabiedriskā transporta koncepciju, kurā ar magnētu un ventilatoru palīdzību kapsulas ar cilvēkiem caurules iekšienē tiktu šautas starp Losandželosu un Sanfrancisko. Pēc Maska teiktā, ja Hyperloop koncepcija kaut kad perspektīvā tiks ieviesta dzīvē, ceļojums starp abām ASV rietumkrasta lielpilsētām ilgtu tikai pusstundu. Tiesa, viņš piebilst, ka patlaban ir diezgan aizņemts, lai ar Hyperloop veicināšanu nodarbotos pats, ziņo BBC.

Uzņēmējs ir pārliecināts, ka ar saules enerģiju darbināmā Hyperloop transporta sistēma būtu efektīvāka, drošāka, ātrāka un arī lētāka nekā šobrīd izstrādes procesā esošā ātrgaitas vilciena līnija. Masks uzskata – kamēr cilvēks nav apguvis teleportēšanos, vienīgā ātras pārvietošanās opcija ir speciālas caurules izbūvēšana virs vai zem zemes.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: