ASV sievietes futbolu spēlē apakšveļā
Publicēts 14. septembrī, 2010.
Jau labu laiku ASV plašu popularitāti ieguvis visnotaļ savdabīgs sporta veids – Apakšveļas futbola līgas ietvaros, lai spēlētu amerikāņu futbolu, vairākas sieviešu komandas laukumā dodas, tērptas vien krūšturos un biksītēs.

Apakšveļas futbola līga tika izveidota aizvadītajā gadā, bet pirms tam jau septiņus gadus ASV regulāri risinājās Apakšveļa kausa izcīņa, kas zināmā sabiedrības daļā radīja milzu interesi, piesaistot miljoniem skatītāju dažādās pasaules malās.

 

Šogad - līgas otrajā sezonā - translēt apakšveļā tērpto sieviešu spēles uzņēmies mūzikas un izklaides kanāls MTV2, kurā sporta tēmai veltītajos raidījumos bieži vien tiek iekļauti arī materiāli par dažādām sacensībām ar slavenību piedalīšanos un tamlīdzīgi ne tik ikdienišķi sporta notikumi.

Pašas spēlētājas medijiem apgalvojušas, ka viņas ir nopietnas sportistes, neraugoties uz to, ka viņu pieticīgie formastērpi uz spēlēm galvenokārt vilina dažādas vecpuišu ballīšu kompānijas un citus izklaidēties kārus stiprā dzimuma pārstāvjus.

Sportistes ir pārliecinātas, ka viņas nespēlē sliktāk par ierastos formastērpos tērptām sievietēm, tomēr sabiedrības attieksme pret šo sporta veidu nav visai nopietna - gan mediji, gan lielākā daļa spēļu skatītāju piektdienas vakaros notiekošās Apakšveļas futbola līgas spēles uztver kā izklaidi, nevis nopietnas sacensības.

Apakšveļā tērptās sportistes saņēmušas kritiku arī no sieviešu tiesību aizstāvēm, kuras ir pārliecinātas, ka šāds sporta veids degradē daiļā dzimuma sportistu vērtību un padara viņas par seksa objektiem.

Šo apgalvojumu daļēji apstiprinājis arī līgas dibinātājs Mičs Mortaza, kurš neslēpj to, ka galvenā līgas mērķauditorija ir studenti vecumā no 21 gada, kuri iecienījuši alus dzeršanu.

Apakšveļas futbola līgas sezona sākās augusta nogalē un ilgs līdz 21. janvārim, un tās ietvaros piecas sieviešu komandas katra izspēlēs četras spēles. 


Komentāri (1)
Mārtiņš: Interesants un domaju ka arī labs klientu (pārsvarā vīriešu dzimuma) pievilināsanas veids uz spēlēm..
15/09/2010 10:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: