ASV tuksnesī būvēs geju superpilsētu
Publicēts 15. februārī, 2011.
Aptuveni ducis arhitektu biroju šobrīd strādā pie vērienīga geju superpilsētas projekta, ko jau šogad sāks būvēt tuksnesī Kalifornijas štatā, netālu no Palmspringsas pilsētas, ar lepnumu vēsta pasaules geju un lesbiešu apvienību mājaslapas.

Topošās pilsētas platība paredzēta 40 hektāru apmērā, un pilsētiņas pagaidu nosaukums ir Boom. Paredzēts, ka tajā būs astoņi rajoni, aptuveni 300 dzīvojamās mājas, vairāki lielveikali, izklaides centri un naktsklubi.

Boom pilsētiņas projekta pirmais būvniecības etaps izmaksās aptuveni 250 miljonus ASV dolāru, bet pirmie iemītnieki šajā savrupajā pilsētā varēšot iemitināties jau 2014. gadā. Projekta autori gan uzsver, ka pilsētas izklaides industrija būs pieejama ikvienam neatkarīgi no seksuālās orientācijas.

Kā atzīmē masu mediji, speciālas dažādām sociālām grupām paredzētas apmetnes pēdējā laikā pasaulē kļūst aizvien populārākas. Tā, piemēram, Tokijas piepilsētā tiek celta speciāla apdzīvota vieta japāņu pensionāriem, savukārt Zviedrijas pilsētā Malmē top īpašs ciemats - "sieviešu sporta pilsētiņa", kas plānots kā vesela pilsētas dzīves ekosistēma.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: