Atrasts 28 000 gadus sens falla imitators
Publicēts 4. novembrī, 2010.
Vācijas pilsētas Tīringenes universitātes zinātnieki uzskata, ka tieši viņi atraduši pasaulē senāko seksa rotaļlietu - falla imitatoru, kam varētu būt pat 28 000 gadu, raksta ārvalstu mediji.

Dīvainā atraduma fragmenti atrasti kādā alā netālu no Ulmas, un zinātnieki savienojuši dažus atraduma fragmentus, kas kopā izskatījās pēc falla. Speciālisti uzskata, ka tad, kad šis mistiskais priekšmets nepildīja savas "tiešās funkcijas", tas ticis izmantots uguns iegūšanai. Tādēļ pilnīgi iespējams, ka Vācija ir falla imitatoru dzimtene.

 

Piemēram, senie ēģiptieši izmantojuši zelta un sudraba fallu imitatorus jeb dilatorus. Šie priekšmeti nereti atrasti arī kapenēs, jo, pavadot cilvēku uz aizkapa dzīvi, ēģiptieši uztraukušies par visiem dzīves aspektiem. Savukārt Senajā Ķīnā īpaši iecienīti bijuši bronzas dilatori. Turpat atrastas arī no koka, nefrīta un ziloņkaula darinātas seksa rotaļlietas.

Senajā Indijā šiem mērķiem tika izmantots gan ziloņkauls, gan dzīvnieku ragi, gan koks, kā arī varš un kaučuks. Arī formas ziņā indiešiem bija visai attīstīta fantāzija - piemēram, viņi lietojuši ziedu un ziloņa snuķa formas falloimitatorus.

Senie grieķi bijuši kautrīgāki un dilatorus pārsvarā izgatavojuši no ādas. Viņiem bijis arī savs lubrikants - olīveļļa. Īpašā cieņā falloimitatori bijuši sengrieķu vientuļo sieviešu un lesbiešu vidū.

Turpretī senie arābi, pēc pētnieku domām, neesot veidojuši vibratorus, bet, protams, masturbējuši gan uz nebēdu - viņi vienkārši izmantojuši banānus.

Visradikālākie bijuši senie afrikāņi. Viņu izvēli zinātnieki sauc pat par antiestētisku. Viņi veidojuši falloimitatorus no kamieļu mēsliem, vēlāk šo masu noklājot ar darvu.

Šī gada jūlijā Zviedrijā zinātnieki bija atraduši pārsteidzošu vēstures liecību - no raga izgrebtu 10,5 centimetrus garu un divus centimetrus resnu fallu, kas tobrīd šķita senākais dilators pasaulē - aptuveni 6000 gadus vecs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: