Atrasts pasaulē vecākais vibrators
Publicēts 30. jūlijā, 2010.
Arheologi, veicot izrakumus Motalas pilsētas apkārtnē Zviedrijā, atraduši pārsteidzošu vēstures liecību - no raga izgrebtu 10,5 centimetrus garu un divus centimetrus resnu fallu (attēlā). Zinātnieki pieņem, ka cilvēki ar tamlīdzīgiem priekšmetiem pratuši apieties jau akmens laikmetā, vēsta ārzemju mediji.

Provizoriska analīze liecina, ka atraduma vecums varētu būt aptuveni 6000 gadu, tomēr tas vēl tiks precizēts - varētu izrādīties, ka antīkais vibrators ir vēl vecāks.

 

Lai gan sensacionālā atraduma galvenā funkcija ir visai acīmredzama, zinātnieki norādījuši, ka tas patiesībā varētu būt ticis izmantots uguns iegūšanai - uz tā virsmas esot redzamas pēdas no sitieniem ar krama gabaliem.

"Prāts niķojas un pats tiecas izprast šo atradumu tieši tā, pēc kā tas izskatās. Mums tas izskatās pēc erekcijas stāvoklī esoša peņa, tomēr ko tas apzīmējis akmens laikmeta cilvēkiem, ir grūti pateikt," presei skaidrojis viens no arheologiem Gorans Grubers.


Komentāri (2)
Shun Feksis: Akmens laikmetā cilvēka penis izskatījās savādāk, tas ir acs skulpturāl attēlojums. Un vispār, ja to arī sauktu par pipeles aizvietotāju, tad, nevis vibrators, bet gan dildo. Ibio!
30/07/2010 12:23
anāls: te arī var daudz ko atrast par šo tēmu
31/07/2010 13:22
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: