Barševskis bankai parādā miljonu latu
Publicēts 29. oktobrī, 2010.
Viens no populārākajiem pašmāju uzņēmējiem, savulaik miljonāru sarakstos figurējušais Oskars Barševskis un viņa mīļotā sieviete Irēna Pulkinena (abi attēlā) iekūlušies nopietnās parādsaistībās – pret uzņēmējiem izvirzīta prasība par aptuveni pusotru miljonu eiro lielu parādu.

Šīs nedēļas sākumā Rīgas apgabaltiesā sākās lietas izskatīšana, kurā Parex banka no abiem uzņēmējiem un Pulkinenai piederošās firmas International Developement Group vēlas piedzīt parādu 1,4 miljonu eiro apmērā, ziņo portāls kriminal.lv.

 

Tā kā abiem uzņēmējiem naudas neesot, banka kā kompensāciju Pulkinenai un Barševskim gatavojas atņemt viņu māju - ekskluzīvus apartamentus Mežaparkā.

Abi parādnieki gan ar banku visu gatavojas nokārtot mierīgā ceļā un kā kompensāciju par nenokārtotajām parādsaistībām vēlas prasītājiem atdot citu namu Elizabetes ielā, kā arī dzīvokli, tomēr bankas pārstāvji šādam risinājumam nevēlas piekrist.

Ne Barševskis, ne Pulkinena uz otrdien notikušo tiesas prāvu neieradās, jo abi uzņēmēji atrodas ārzemēs. Viņu intereses pārstāvēja jurists Valentīns Giņko, tomēr tiesas sēdes laikā klajā nāca Pulkinenai nepatīkama informācija.

"Banka apšauba Irēnas Pulkinenas godīgumu, jo mūsu rīcībā ir informācija, ka strīdus objekts jau ir izlikts pārdošanā, jo mēs internetā redzējām sludinājumu," paziņojusi Parex bankas pārstāve Inga Kuzņecova.

Lai gan miljonāru pārstāvis Giņko pieļāva iespēju, ka bankas pieprasītā nama izlikšana pārdošanā varētu būs skaidrojama ar tā īpašnieku vēlmi uzzināt īpašuma patieso vērtību, bankas pārstāve šādu izskaidrojumu noraidīja.

Atbildētāju pārstāvis gan uzstāja, ka bankai izdevīgāk būtu pieņemt miljonāru piedāvājumu, nevis cīnīties par māju Mežaparkā, jo tā esot "praktiski avārijas stāvoklī, ar pelējuma sēnīti uz sienām", tomēr bankas pārstāvji šādam izlīgumam piekrist nevēlējās.

Tiesas lēmums par abu miljonāru parādsaistībām tiks pieņemts 1. novembrī, atgādinam, ka šī gada sākumā Barševskis savu nelāgo situāciju un daudzos parādus mēģināja atrisināt, piesakot maksātnespēju, tomēr, lai aizsargātu kreditorus, tiesa viņa prasību noraidīja un bijušajam nekustamo īpašumu jomas aktīvajam darbonim savus parādus tomēr nāksies atmaksāt.


Komentāri (1)
discover: Krīzes laiks tomēr visu ir sakārtojis pa plauktiem, kuram vairak kuram mazāk, bet šis ir laiks kad trekno gadu burbulis un viss uzpūstais noliekās savās vietās, vienīgais ka par to jācieš cilvēkiem kas pie ta burbuļa nebija vainīgi un nebija burbulim padevušies.
29/10/2010 16:48
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: