Bokseri piekrāpj reperus Ozolu un Gacho
Publicēts 10. februārī, 2011.
Par piedalīšanos 2010. gada 29. oktobrī Sapņu fabrikā notikušajā Dūru brāļu ordeņa organizētajā boksa mačā pasākuma organizatori nav samaksājuši vairākiem šova dalībniekiem, tostarp arī pašmāju hiphopa māksliniekiem Gacho un Ozolam (abi attēlā).

Sarunā reperis Gacho jeb Gatis Irbe pastāstīja, ka ir ļoti vīlies, ka viņam un vēl vairākiem šova dalībniekiem nav samaksāts solītais honorārs. "Viņiem bija man jāsamaksā 2000 latus par cīņu ar Ozolu, taču samaksājuši organizatori ir tikai niecīgu daļu," saka mūziķis.

"Es divus ar pusi mēnešus trenējos, lai šo honorāru nopelnītu. Kā mūziķis es to naudu būtu varējis nopelnīt divreiz ātrāk. Vispār jau nolēmis piedalīties cīņas šovā es biju tādēļ, ka vēlējos samaksāt par mācībām augstskolā, ko līdz šim vēl neesmu izdarījis," stāsta Gacho.

Viņam šova rīkotāji - Arnis un Laura Ritenieki - bija solījuši, ka honorārs par cīņu ar Ozolu boksa ringā tiks izmaksāts jau pirms cīņas, tomēr tā nenotika. "Bija runāts, ka nauda būs jau pirms cīņas. Sapņu fabrikā ierados pusstundu pirms cīņas sākuma. Tad arī menedžeris zvanīja Laurai, bet viņa meta nost klausuli. Toreiz nevarēju iedomāties, ka kaut kas nav kārtībā - domāju, ka varbūt vienkārši tajā brīdī nav laika runāt".

Saskaņā ar Gacho teikto patlaban pasākuma organizatori uz viņa zvaniem un e-pasta vēstulēm vairs neatbild. "Bija it kā sarunātas vairākas tikšanās, bet tā arī neesam tikušies, lai to visu izrunātu. Vienreiz sazvanījāmies, sarunājām tikšanos pulksten vienos, bet, kad vienos atnācu, neviena nebija un Laura teica, ka tikšanās bija norunāta uz četriem. Kad vēlreiz atnācu četros, arī tad neviena norunātajā vietā nebija un sapratu, ka viņi vienkārši izvairās".

Jautāts, vai šova organizētāji un dalībnieki parakstījuši arī kādus līgumus, Gacho norāda, ka esot bijis arī līgums, taču to šova organizētāji, visticamāk, nemaz neesot parakstījuši. Turklāt lielākā daļa sarunu notikušas, mutiski vienojoties.

Arī Ozols jeb Ģirts Rozentāls, kuru cīņai ar Gacho trenējis Arnis Ritenieks organizatori piekrāpuši vairākus tā dalībniekus.

"Neko konkrēti es nevēlos minēt. Varu pateikt tikai to, ka finansiālās saistības joprojām nav nokārtotas ar vairākiem šova dalībniekiem. Ja godīgi - es pēc notikušā vienkārši dzīvoju tālāk un nedomāju par tām lietām, kas ir uz citu cilvēku sirdsapziņas," saka Ozols, kurš atzīst, ka no rīta nemostas ar domu par neizmaksāto honorāru, bet vakarā ar šādu domu neiet gulēt.

Savukārt Gacho un vēl vairāki šova dalībnieki saistībā ar organizatoru nelāgo rīcību plānojot vērsties pie likuma sargiem. "Kopīgi ar vairākiem cilvēkiem domājam par to, ka vajadzētu iet uz policiju, jo to, kas notika, sauc par krāpšanu lielos apmēros," teic mūziķis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: