Desmit lielākie seksa giganti vēsturē
Publicēts 15. martā, 2011.
Lai gan ar seksu nodarbojas gandrīz visi cilvēki, kas to vēlas vai spēj, dažiem tas izdodas labāk vai vismaz savādāk. Šajā sakarā seksoloģijas eksperti apkopojuši sarakstu ar desmit vēsturiskām personībām (bet varētu būt daudz vairāk vai arī pilnīgi citi), kuras sakarā ar mīlēšanos ieņem īpašu vietu pasaules seksa vēsturē.

 

Romas imperators Gajs Jūlijs Cēzars Augusts Germāniks jeb Kaligula

Kaligula mīlēja visus un visas, ieskaitot paša zirgu. Zoofilijā pieķerts viņš netika, tomēr savu zirgu par senatoru iecēla gan. Vairāk par saviem zirgiem viņš mīlēja tikai miesīgo māsu Drusillu. Šī bezcerīgā mīlestība mūsdienās iemūžināta dažādos literatūras un mākslas darbos, starp kuriem var izcelt režisora Tinto Brasa filmu Kaligula un franču rakstnieka Albēra Kamī tāda paša nosaukuma lugu.

Iespējams, pasaulē slavenākais mīlnieks - itālis Džovanni Džakomo Kazanova

Arī par šo cilvēku tapušas neskaitāmas grāmatas un kino darbi, kas leģendārā mīlētāja un sieviešu pavedēja vārdu cilvēku atmiņās saglabājis līdz pat mūsu dienām. Šis vīrietis ne tikai ļoti mīlējis sievietes, bet arī gandrīz visos gadījumos saņēmis pretmīlu, tomēr savu nāvi mīlnieks sagaidīja vientulībā un nabadzībā.

Franču rakstnieks Donasjēns Alfonss Fransuā de Sads jeb marķīzs de Sads

Savas dzīves laikā aizrāvās ar XIX gadsimta sākuma sabiedrībā neierastiem baudu meklējumiem, seksuālu baudījumu gūstot no sevis un savu seksuālo partneru fiziskas un morālas pazemošanas. Tiesa gan, par saviem uzskatiem un dzīvesveidu viņš daudzus gadus pavadīja gan Bastīlijas cietumā, gan trakonamā.

Francijas karalis Luijs XV

Savas ilgās valdīšanas laikā (par karali viņš formāli kļuva jau piecu gadu vecumā) Luijs XV kaislīgi nodevās mīlas priekiem, bet par zināmāko viņa sakaru kļuva attiecības ar marķīzi de Pompadūru, visnotaļ izvirtušu dāmu, kura atzīta par XVIII gadsimta sekssimbolu. Luiju XV vienmēr pavadīju daiļu favorīšu bars, un tieši šim vīrietim tiek pierakstīts teiciens "Pēc manis kaut vai grēku plūdi", kas arī spilgti raksturoja viņa baudpilno dzīvesveidu.

Krievijas cars Pēteris I jeb Pēteris Lielais

Viņš bija ne tikai ārkārtīgi izvirtis vīrietis, bet arī šausminoši greizsirdīgs. Īpaši simpātiskas Pēterim šķita nevis krievietes, bet gan vācietes un citu Eiropas valstu sievietes, bet par savu izlaidīgo dzīvesveidu viņš dārgi samaksāja - viena no Pētera I nāves versijām liecina, ka viņš nomiris no sifilisa.

Krievu dzejnieks Aleksandrs Puškins

Izcilākā krievu dzejnieka kontā ir aptuveni 130 oficiāli zināmi "upuri" - gan augstas sabiedrības dāmas, gan dažādu tautību zemnieku meitenes. Nesmādēja Puškins ne nevainīgas meitenes, ne jau pavecākas precētas kundzītes, un viņam esot daži ārlaulības bērni. Arī latviešu valodā ir tulkotas (iespējams) Puškina 1936.-1937. gada slepenās piezīmes, kurās lasāms, ka dzejnieks pēc ožas varējis noteikt, vai sievietei ir mēnešreizes.

Padomju slepenpolicijas NKVD priekšnieks Lavrenijs Berija

Berija bija nevis liels mīlnieks, bet gan liels izvarotājs. Sievietes šim monstram speciāli piemeklēja cilvēki no viņa personīgās apsardzes - braukāja pa pilsētu, nolūkoja un ievilka mašīnās. Pēc neskaitāmām apsūdzībām izvarošanā Beriju pagrabā nošāva, bet vienīgais cilvēks, kas neticēja viņa izvirtušajai dabai, bija Berijas sieva Ņina. "Lavrentijs strādāja dienu un nakti - kur gan viņš būtu radis laiku, lai izvarotu veselu leģionu sieviešu?" - jautāja uzticamā sieva.

Angļu aktieris un režisors Čārlijs Čaplins

Čaplins ļoti mīlēja pārmērīgi jaunas meitenes un vairākas no viņām arī apprecēja, kas gan nemazināja viņa skandalozo slavu. Savukārt meitenes Čaplinu mīlēja viņa naudas un slavas dēļ. Un, protams, arī tāpēc, ka savu dzimumlocekli lielo izmēru dēļ viņš maigi dēvēja par "astoto pasaules brīnumu".

ASV 35. prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs

Runā, ka sakars ar Merilinu Monro ir bijusi tikai aisberga redzamā daļa, taču patiesībā "vismīlētākajam amerikāņu prezidentam" esot bijuši vairāki simti seksuālo partneru, neskaitot prostitūtas, bet orģijas ar meitenēm pēc izsaukuma viņš kopā ar citiem politiķiem rīkojis turpat Baltajā namā pie baseina. Arī daiļā sieva daudz ko esot zinājusi, tomēr - karjera un laimīga laulība pirmajā vietā!

Spāņu dziedātājs Hulio Iglesiass (attēlā)

Pats dziedātājs ir minējis skaitli 500, taču patiesībā sieviešu viņa dzīvē esot bijis vismaz desmit reizes vairāk. Hulio pirmā sieva (Enrikes Iglesiasa māte) - skaistā filipīniete Izabella - dziedātāju pameta, jo pat visiecietīgākā sieva neesot bijusi spējīga paciest regulāros sānsoļus. Savukārt pats Hulio neslēpj, ka sieviešu dēļ būtu gatavs pat mirt, bet viņa pavedināšanas māksla ir vienkārša: jābūt bagātam, jāprot dejot tango un jāmīl, jāmīl, jāmīl...


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: