Edgars Jaunups: "BMW" nav domāts man
Publicēts 29. decembrī, 2010.
Sniega sega visā Latvijā kļūst arvien biezāka, bet ledus lielas problēmas sagādā spēkratu ar pakaļējo piedziņu īpašniekiem. Sarunā Saeimas deputāts Edgars Jaunups atklāj, ka šādas problēmas viņam bijušas aktuālas laikā, kad viņš ticis pie sava pirmā auto - BMW.

Spēkratu ar pakaļējo piedziņu Jaunupam XX gadu simteņa deviņdesmito gadu beigās uzdāvinājis tēvs kā dāvanu 18. dzimšanas dienā.

Komentējot uz Latvijas ceļiem visai bieži redzamo skatu, ka BMW automašīnas slidenā laikā nereti manāmas sniega kupenās vai ceļmalu grāvjos, Jaunups vien norāda: "Manuprāt, BMW nav slikts auto, tik dažkārt vaina ir pašā šoferi".

Politiķis, kurš patlaban pārvietojas ar Renault Laguna, no BMW markas automašīnas atteicies vien tādēļ, ka gluži vienkārši nav bijusi sajūta, ka tas ir viņam domāts auto, un atteikšanās iemesli nav meklējami stereotipos par BMW markas autovadītāju nedarbiem uz ceļa.

"Mašīnai ir jābūt praktiskai. Ar mašīnu cilvēkam nav jāapliecina sava identitāte. Tāpat arī dienesta auto, manuprāt, ir domāts tikai braukšanai, nevis sevis izrādīšanai. Man auto ir tikai pārvietošanās līdzeklis," uzsver Jaunups.

Politiķis tāpat neuzskata, ka cilvēkiem, kuriem ikdienā nav jāpavada, garas stundas atrodoties auto salonā, nav vajadzības spēkrata salonā izvietot dažādus talismanus vai rotaļu suņus ar kustīgām galvām. "Es, piemēram, neesmu šoferis, un tādēļ man tas nav svarīgi, bet gadījumā, ja cilvēkam ir tāds darbs, tad, domāju, ka tas pieder pie lietas," nosaka Jaunups.

Kā zināms, 2002. gada novembrī toreizējā Saeimas deputāta Edgara Jaunupa vadītā automašīna Līgatnē notrieca cilvēku, kurš no gūtajām traumām mira. Jaunups toreiz braucis ar atļauto ātrumu - aptuveni 90 kilometriem stundā, bet notikuma vietā veiktajā alkohola testā viņa asinīs alkohols oficiāli netika konstatēts.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: