"Eirovīzijā" atkal dziedās transseksuālis
Publicēts 10. martā, 2011.
Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šī gada maijā notiks Vācijas pilsētā Diseldorfā, otrreiz piedalīsies Izraēlu pārstāvošā dziedātāja, kas pazīstama ar skatuves vārdu Dana International (attēlā). 1998. gada konkursā, kas notika Birmingemā, viņa ar savu izpildīto dziesmu Diva kļuva par šī konkursa uzvarētāju.

Kā ziņo Izraēlas prese, Dana International šo iespēju ieguvusi, 8. martā uzvarot Izraēlas Eirovīzijas dziesmu nacionālajā atlasē, kurā pārspēja astoņus citus pretendentus. Zīmīgi, ka pēc skatītāju balsojuma līderos bija izvirzījusies dziedātāja Idita Levi, tomēr žūrija, kuras lēmums bija izšķirošais, izvēlējās uz Vāciju sūtīt tieši Dana International.

Eirovīzijā viņa uzstāsies ar dziesmu Ding Dong, kuras vārdus un mūziku ir sacerējusi viņa pati.

Šī būs Danas otrā piedalīšanās Eirovīzijas finālā, jo iepriekšējā reizē - 1995. gadā - viņa nepārvarēja nacionālās atlases kārtu. Savukārt 1998. gadā viņa konkursa finālā Anglijā uzvarēja (tiesa, ne bez skandalozās publicitātes palīdzības) ar dziesmu Diva, kas vēl joprojām tiek uzskatīta par vienu no atpazīstamākajām dziesmām Eirovīzijas vēsturē.

Īpašu pikantumu šīs dziedātājas uzvarai piešķir fakts, ka Dana International agrāk bija vīrietis - viņa ar vārdu Jarons Koens ir dzimusi 1972. gadā Jemenas ebreju ģimenē, bet jau 13 gadu vecumā apjauta, ka nevēlas būt vīrietis. Dziedātāja līdz šim izdevusi astoņus albumus, un šobrīd var teikt, ka Dana ir populārākā Izraēlas šovbiznesa pārstāve, kā arī, iespējams, vispazīstamākais transseksuālis pasaulē.

Jāpiebilst, ka Eirovīzijas finālā līdz šim tikai viens mākslinieks ir uzvarējis divas reizes - 1980. un 1987. gadā tas izdevās Austrālijā dzimušajam īru dziedātājam Džonijam Loganam.

Video: Dana International slavenā Eirovīzijas dziesma Diva.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: