Evolūcijas gaitā samazinās locekļu garums
Publicēts 21. septembrī, 2010.
Jaunākie Eiropas un amerikāņu zinātnieku pētījumi liecina, ka pēdējo 50 gadu laikā sieviešu krūtis ir palielinājušās, savukārt vīriešu locekļu izmēri - samazinājušies.

Starptautiska zinātnieku grupa nonākusi pie secinājuma, ka sieviešu krūtis pēdējā pusgadsimtā palielinājušās par aptuveni trim izmēriem, bet to, kāpēc tā noticis, zinātnieki pagaidām nav spējuši pateikt, lai gan daži izskaidrojumi pieļāvumu līmenī viņiem ir radušies.\

 

Kā vienu no iespējamajiem iemesliem sieviešu krūšu izmēra izmaiņām zinātnieki minējuši kopīgā hormonālā fona izmaiņas, bet kā otru - ekoloģisko situāciju.

Zinātnieki sieviešu krūšu izpētei nav izmantojuši apalītes, bet gan sportiskas daiļā dzimuma pārstāves, un viņi novērojuši, ka krūšu palielināšanās vēroja galvenokārt rietumvalstu pārstāvēm, kamēr aziātes un Āfrikas iedzīvotājas ar šādām izmaiņām lepoties nevar.

Tāpat pētījumu laikā noskaidrots, ka pēdējo piecdesmit gadu laikā cilvēces attīstība atstājusi negatīvu iespaidu uz vīriešu dzimumorgāniem - rietumvalstu vīriešu locekļi ne tikai nav palielinājušies, bet pat samazinājušies.

Pēc šādas šokējošas tendences fiksēšanas zinātnieki solījuši tālākos pētījumus veltīt tam, lai noskaidrotu, kas atstājis negatīvu ietekmi uz vīriešu locekļiem, tomēr daži no ekspertiem jau pieļāvuši, ka klimata izmaiņas un cilvēces ēšanas paradumi ir tie, kuru ietekmē notiek šīs nākotnes perspektīvā biedējošās pārmaiņas.

Jau agrāki pētījumi pierādījuši, ka lielāki "vīriešu lepnumi" ir to pasaules reģionu iedzīvotājiem, kur uzturā regulāri un pietiekamā daudzumā tiek lietoti gaļas ēdieni. Locekļu izmēru samazināšanās viens no izskaidrojumiem ir tas, ka aizvien vairāk gaļas ēdienos tiek izmantota mākslīgi modificēta gaļa vai tās aizstājēji, kas vīriešu organismu nenodrošina ar vajadzīgajām uzturvielām.

Pētījums, kas apgalvo, ka vīriešu dzimumorgāni samazinās, gan ir pretrunā ar britu zinātnieka un evolūcijas procesu pētnieka Olivera Kerija nākotnes prognozēm - viņš paredzējis, ka 3000. gadā sieviešu krūtis būs vēl lielākas, vīriešu locekļi - garāki, bet paši cilvēki sasniegs vismaz divu metru garumu. Viņš arī prognozējis, ka nākotnes cilvēku āda būs kafijas krāsā, bet dzīves ilgums pieaugs līdz 120 gadiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: