Gariks Sukačovs Rīgā krietni piedzēries
Publicēts 23. augustā, 2010.
Piektdien, 20. augustā, kinoteātrī Rīga norisinājās Rīgas starptautiskā filmu festivāla prezentācija, kuru apmeklēja arī skandalozā Krievijas šovbiznesa zvaigzne - dziedātājs un režisors Gariks Sukačovs (attēlā).

Festivāla atklāšana paredzēta tikai nākamajā gadā, bet tā prezentācijā tika demonstrēta Sukačova jaunākais veikums - filma Saules māja, kas ir krāšņs stāsts par hipiju kustības veidošanos Krievijā septiņdesmitajos gados un divu jauniešu mīlestību.

Pats režisors, kurš iepriekšējā vakarā bija sniedzis koncertu Jūrmalā, kas viņu acīmredzot bija ļoti nogurdinājis, uz seansu ieradās divu daiļavu sabiedrībā un īpaši neslēpa to, ka notiekošais viņu maz interesē - kad viesi jau bija sagājuši zālē, lai skatītos viņa veidoto filmu, pats Sukačovs laiski dirnēja uz kinoteātra ieejas margām, smēķēja un apcerīgi klāstīja pacietīgiem klausītājiem savas pārdomas par dzīves jēgu un citām nozīmīgām lietām.

 

Kad Sukačovs beidzot ieradās zālē un apsēdās pirmajā rindā, viņš nekavējoties aizsmēķēja, tādejādi izraisot zināmu apjukumu apsargos, kuri gan pēc nelielas apspriešanās ar pasākuma organizatoriem situāciju atrisināja, māksliniekam atnesot pelnu trauku, ko Sukačovs izmantoja visu seansa laiku.

Pēc filmas režisors labprāt atbildēja uz nedaudzajiem skatītāju jautājumiem, uzsverot, ka reti cilvēkiem tiek dota tāda iespēja aprunāties ar filmas veidotājiem. Daļa no jautājumiem skāra arī režisora privāto dzīvi, un viņš neslēpa to, ka ir bijis huligāns un bandīts, daudz dzēris, lietojis heroīnu un sitis cilvēkus, bet uz jautājumu, kas viņš ir tagad, Sukačovs atbildēja lakoniski: "Es esmu Dievs!"

Uz kādas skatītājas lūgumu padziedāt sanākušajiem viesiem Sukačovs reaģēja visnotaļ asi, paskaidrojot, ka viņš nemīl dziedāt. "Es to daru tikai koncertos vai kad dzeru kopā ar saviem draugiem. Es nedziedu publikai pēc pasūtījuma, un Maskavā visi to zina."

Lai gan pasākuma organizatori bija solījuši, ka festivāla prezentāciju plašā skaitā apmeklēs arī vietējās kino zvaigznes, pašmāju kino darboņi acīmredzot šoreiz pazīmēšanos uz sarkanā paklāja bija nolēmuši izlaist - starp prezentācijas viesiem varēja manīt vien režisori Ināru Kolmani, aktieri Arni Līcīti ar kundzi, kā arī režisorus Ivaru Selecki un Juri Pošku.

Pasākuma namatēva pienākumus bija uzņēmies Krievijā visnotaļ populārais aktieris Andrejs Ankudinovs, festivāla prezentāciju apmeklēja arī estrādes zvaigzne Arkādijs Ukupņiks.

No Krievijas kino darboņiem gana lielas sagaidītāju ovācijas izpelnījās režisora Genādija Polokas parādīšanās, bet par vienu no pamanāmākajiem pasākuma viesiem kļuva aktieris Mihails Jefremovs, kurš uz sarkanā paklāja sarīkoja visnotaļ amizantu šovu - uz filmas prezentāciju Jefremovs ieradās krietnā vīra dūšā, jo, kā pats atklāja, iepriekšējā vakarā kopā ar Sukačovu jau bija atzīmējis ierašanos Rīgā, un darīja visu, lai pievērstu sev uzmanību.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: