Ieva Adamss neslēpj savu biseksualitāti
Publicēts 9. martā, 2011.
Žurnāliste, RISEBA un Artek Holding pasniedzēja, OE TV raidījuma Ņeskučno autore un vadītāja, par radiogeišu dēvētā Ieva Adamss (attēlā) nelēpj, ka ir biseksuāla un mīl cilvēkus, lai arī kāda dzimuma un vecuma tie būtu.

"Bērnībā bārbijžurnālus nelasīju un lētus mīlas romānus - ne tik. Mans mīļākais rakstnieks bija Džeks Londons - viņa stāstos stipri bija gan vīrieši, gan sievietes. To arī pieņēmu par savu cilvēka ideālu, un tā tas ir joprojām," sarunā stāsta Adamss.

Žurnāliste nediferencē savu attieksmi pret vīriešiem un sievietēm. "Vai nu tu esi īsts, labs cilvēks, vai nu ne, neatkarīgi no dzimuma! Un tādēļ arī iemīlos nevis vīrietī vai sievietē, bet - Cilvēkā, kas man šķiet ļoti īpašs, izcils un īsts. Uzskatu, ka mīlēt cilvēku nav grēks, tādēļ man šajā ziņā nekas nav slēpjams".

Jautāta, vai šo savas dzīves pusi viņa neslēpj arī no saviem bērniem, divu bērnu mamma atbild: "Jā, to neslēpju pat no saviem bērniem - gandrīz gadu viņi dzīvoja ar divām mīlošām māmiņām, un tad? Tas nekādā veidā nav ietekmējis Viktora gaumi attiecībā uz blondām princesēm un Umas pārliecību, ka viņa ir supermeitene, kurai drīz pie kājām būs visi drošsirdīgākie prinči pasaulē!"

Tiesa, valsts un arī Latvijas sabiedrības attieksmi pret seksuālajām minoritātēm Adamss  gan neuzskata par demokrātisku.

"Mūsu valstī netradicionālā orientācija tiek pielīdzināta noziegumam, mīlestība uz otru cilvēku ir teju vai līdzvērtīga slepkavībai vai zādzībai. Saprotams, tādēļ cilvēki nelabprāt runā par savu seksualitāti, pat ja nekā īpaši savādāka tajā nav - vienkārši pēdējo 20 gadu laikā mūsu valsts sistēma ir tik drausmīgi apspiedusi un pazemojusi Latvijas iedzīvotājus, ka daudzas sajūtas palikušas izkropļotas, un it īpaši - brīvības sajūta.

Katrs izjūt milzīgu neapmierinātību un drausmīgu stresu par elementāru izdzīvošanu, tādēļ, protams, jāatrod kāds grēkāzis, pār kuru izgāzt visas negācijas. Jāatrod vainīgais. It kā visi zinām, ka vainīga ir valdība, bet tai jau mēs netiekam klāt. Nu, tātad paliek tie paši grēkāži, kas visās citās pasaules malās: "melnie" (bet te to vēl nav tik daudz), "žīdi" (bet tie jau pilnībā asimilējušies) un homoseksuāļi (o, jā, tos tad nu ņemsim pie rīkles!). Kurš gan šādā baiļu kontekstā lieki plātīsies, vai ne?" viņa retoriski vaicā.

Adamss tāpat uzsver, ka nepropagandē nedz biseksualitāti, nedz homoseksuālismu, bet gan brīvību. "Esmu pret meliem un slēpšanos, skaidrs? Jo es savas dzīves laikā tā arī neesmu saskatījusi nevienu iemeslu, kādēļ būtu kaut kas slēpjams - tieši slēpjams, nevis īpaši demonstrējams, kā, piemēram, geju praids. Lai gan arī tam laikam ir sava misija... Tad jau labāk aiziet uz geju klubu! 

Zinu, ka daudzas heteroseksuālas sievietes ļoti iecienījušas šādas vietas, un es viņas itin labi saprotu - tas ir pilnīgs mīts, ka mēs dodamies uz klubiem tikai un vienīgi, lai atrastu kaut kādu mistisko vienas partneri vai mūža lielo mīlu! Mēs gribam vienkārši izklaidēties, iedzert un brīvi padejot seksuāli neagresīvā, neuzmācīgā kompānijā, un tieši tāda atrodama geju klubos!" atzīst radiogeiša.


Komentāri (1)
Rezervesana: Man patīk biseksuāls sievietēm )
09/03/2011 13:00
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: