iPhone cenā neatspoguļojas ražošanas izmaksas
Publicēts 2. oktobrī, 2013.
Amerikāņu kompānija IHS Inc., kas sniedz tehniska rakstura informāciju un konsultācijas enerģētikas, produktu dzīvescikla, vides, drošības, elektronikas un mediju jomā, ir apkopojusi jaunā iPhone 5S ražošanas izmaksas. No tām redzams, cik lielus ienākumus dod katrs pārdotais viedtālrunis.

 

Izpētot 5S saturu, IHS speciālisti noskaidrojuši, ka letākā telefona ražošanai nepieciešamās detaļas kopā izmaksā 191 dolāru. Ja pieskaita vēl ar ražošanu saistītos izdevumus 8 dolāru apmērā, sanāk, ka viens jauns iPhone 5S ražotājam izmaksā 199 dolārus. Tas ir tikai par diviem dolāriem vairāk nekā iPhone 5, kurš tagad ietērpts polikarbonāta mundierī un tiek tirgots kā 5C.

IHS uzsver, ka Apple ir izdevies tehniski pārāka viedtālruņa ražošanas izmaksas noturēt faktiski nemainīgā līmenī, lai gan atsevišķas detaļas ir krietni vien dārgākas. Tā, piemēram, jaunais 64 bitu A7 procesors maksā 19 dolārus, kamēr iepriekšējais A6, kas sastopams iPhone 5 un 5C, – 13 dolārus. iPhone 5S LPDDR3 1 GB operatīvās atmiņas moduļa cena ir 11 dolāri, savukārt 5C izmantotais LPDDR2 modulis maksā 9,50.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: