"Jaunajā vilnī" tikušies krievu oligarhi
Publicēts 3. augustā, 2010.
Starptautiskā popmūzikas konkursa Jaunais vilnis laikā Krievijas mediji piefiksējuši, ka šogad konkursa VIP ložās satikušies vairāki ietekmīgi oligarhi, kuri pat Krievijā gadiem nav tikušies. Savukārt latviešu mediji smejas, ka krievu oligarhu naudas maki ir krietni biezāki nekā mūsu valsts budžets.

Šogad Jauno vilni apmeklējušas ļoti smalki viesi, kuri ierindojušies biznesa žurnāla Forbes pasaules bagātāko cilvēku topā. Vienu no Jaunā viļņa koncertiem ar pastiprinātu apsardzi vēroja Krievijas miljardieris un Eiropas dārgākās viesnīcas Mardan Palace īpašnieks Telmans Ismailovs.

Krievijā viņš pazīstams kā pasaulslavenu šovbiznesa zvaigžņu labs draugs, jo ne reizi vien viņš atvedis uz Krieviju pasaulē pieprasītus dziedātājus un aktierus, kuri lustējušies Telmana privātajās ballītēs, par to saņemot miljoniem dolāru vērtu atlīdzību.

Taču Jūrmalā pēc Jaunā viļņa koncerta apmeklējuma Telmans un viņa rokaspuiši sāka paniski bēguļot no fotogrāfiem, bet izveicīgākajām daiļavām, kurām ir savi plāni, kā nopelnīt miljonu, izdevās apiet apsargus un paflirtēt, kā arī nofotgrafēties ar Krievijas miljardieri.

Telmans ir ļoti draudzīgās attiecībās ar nu jau mūžībā aizgājušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina meitu Tatjanu Djačenko, kura Jūrmalā bija ieradusies ar dzīvesbiedru. Krievijas dzeltenā prese mēļo, ka Telmans savulaik materiāli atbalstījis Djačenko izglītītošanu. Tatjana un Telmans koncerta Jaunais vilnis laikā atradās VIP ložās, kur notika draudzīgas atkalredzēšanās sarunas.

Arī Krievijas ekspremjers Mihails Kasjanovs šogad klātienē vēroja Jauno vilni; viņš arī ballējās komponista Igora Krutoja dzimšanas dienas ballītē elitārajā Jūrmalas klubā La Riva.

Nevienu Jaunā viļņa koncertu un elitāro afterpārtiju nelaiž garām arī Krievijas uzņēmējs un politiķis Umars Džabrailovs, kuram senāk pat bijis mīlas romāns ar "ballīšu lauveni" un vienu no pelnošākajām Krievijas šovbiznesa zvaigznēm Kseniju Sobčaku. Par Umaru klīst runas, ka miljonārs ir skaistu sieviešu cienītājs, jo viņš regulāri maina mīļākās.

Tāpat kā uz iepriekšējo Jauno vilni, arī šoreiz Jūrmalā ieradās viens no Ukrainas bagātākajiem cilvēkiem - miljardieris Rinats Ahmetovs, kurš ir arī Doņeckas futbola kluba Šahtar prezidents.

 

Taču Jaunā viļņa apmeklētāju topā viennozīmīgi ierindojas Romans Abramovičs, kurs ļoti "nemanāmi" pārvietojās gan pa Jūrmalas, gan pa Rīgas ielām. Pat uz grandiozo Igora Krutoja dzimšanas dienas ballīti viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem tika atvizināts neuzkrītošā Wolksvagen markas busiņā.

Mazliet paballējies un apsveicis Krutoju, Abramovičs tikpat nemanāmi, cik ieradās uz ballīti, no tās arī pazuda. Arī nākamjā dienā pēc Krutoja ballītes pa cilvēku pārpildīto Jūrmalas pludmali Abramovičs pastaigājās, it kā būtu viens no pelēkās masas, un apsargi, kuri pavadīja ietekmīgo miljardieri, izskatījās kā draudzīgs vīru bariņš, kuri izgājuši pastaigā pa pludmali.

Jūrmalu Abramovičs klusi pameta sestdien, bet tas, kāpēc viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem viesojās Latvijā, nav zināms - oficiālā versija liecina, ka viņš tikai vēlējies apsveikt Krutoju jubilejā, bet ar citiem Latvijas un Krievijas ietekmīgajiem vīriem viņš neesot ticies un nekādas biznesa sarunas notikušas neesot. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: