Jaunups atzinies narkotiku lietošanā
Publicēts 10. decembrī, 2010.
Politiķis Edgars Jaunups atzinis, ka kopš pirms astoņiem gadiem notikušā traģiskā ceļu satiksmes negadījuma, kad dzīvību zaudēja kāds gājējs, viņš pievērsies kristīgajai ticībai, kā arī atzinies neglaimojošos jaunības dienu grēciņos.

Kā zināms, 2002. gadā 23 gadu vecumā toreizējais Saeimas deputāts Edgars Jaunups Līgatnē notrieca cilvēku, kurš no gūtajām traumām mira - šī notikuma dēļ politiķis ne tikai atteicies no alkohola lietošanas, bet arī pievērsies Dievam.

 

"Uzreiz pēc traģēdijas meklēju kādu patvērumu un sapratu, ka to ir ļoti grūti atrast tajā pasaulē, kāda man bija bijusi un bija tajā brīdī. (...) Tas notikums bija pavērsiena punkts. Nebiju vainīgs, taču nav daudz vieglāk, kad tu nogalini, nebūdams vainīgs. Bet dzīvē tā gadās, ka tie melnākie brīži savā ziņā pēc laika izrādās tie gaišāki. Esmu pārliecināts, ka Dievs uzrunā cilvēkus, ļoti iespējams pat šādi," intervijā žurnāla Playboy latviešu izdevumam stāstījis Jaunups.

Atrast patvērumu ticībā Jaunupam tolaik palīdzējis mācītājs Juris Rubenis, kurš arī puisim ieteicis uz kādu laiku atteikties no alkohola un brīdinājis, ka, pēc šī traģiskā notikuma atgriežoties ikdienā un iedzerot par daudz, viņš var psiholoģiski "atkrist atpakaļ".

Vērtējot savu iespējamo dzīvi, ja šis traģiskais negadījums nebūtu noticis, Jaunups atklāti atzinis, ka šis notikums viņu padarījis labāku, jo bez tā viņš būtu "sliktāks nekā tagad", lai gan arī šobrīd viņš sevi neuzskata par ideālu.

Uz jautājumu, vai Jaunups savos trakulīgajos jaunības gados nomēģinājis ne tikai alkoholiskos dzērienus, bet arī citas apreibinošas vielas, politiķis pēc ilgākas atbildes apdomāšanas atzinis, ka ir lietojis narkotikas.

"Jā, esmu. Sen, jaunībā, tai skaitā Amsterdamā, marihuānu. Taču neesmu par tās legalizāciju. Diemžēl man ir pieredze, kad daži paziņas, kas sāka ar marihuānas pīpēšanu, beiguši kā heroīniķi, vai tikai ar lielām mokām tikuši no narkotikām vaļā," savā un savu paziņu narkotiku lietošanas pieredzē dalījies politiķis, bet par narkotiku izplatīšanu viņam neviens nav jautājis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: