Kaila ukrainiete protestē pret Lukašenko
Publicēts 16. decembrī, 2010.
Neilgi pirms prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā Ukrainas sieviešu kustība FEMEN kārtējo reizi organizējusi protesta akciju - šoreiz akcija veidota kā monoprotests pie Baltkrievijas vēstniecības Kijevā.

Kā vēsta Ukrainas mediji, FEMEN meitenes izteikušas atbalstu baltkrieviem, kas "nomocīti ar [esošā prezidenta Aleksandra] Lukašenko totalitāro vadīšanas stilu", tāpēc puskailā FEMEN aktīviste pie vēstniecības aicinājusi lepnos un skaistos baltkrievus izmantot iespēju gāzt no amata Lukašenko.

"Mēs uzskatām, ka Baltkrieviju šobrīd var glābt tikai sieviete. FEMEN baltkrieviem piedāvā nekaunīgajam vīriešu totalitārismam pretstatīt sieviešu maigumu un spēku. Cherchez la femme, brāļi slāvi!", teikts organizācijas paziņojumā.

Feministes tāpat sabiedrībai nodevušas vēstījumu "Meklējiet Oļesju!" - kā aicinājumu politikā aktīvāk iesaistīt sievietes.

Kopā ar ilggadīgo līderi Lukašenko 19. decembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā reģistrēti vairāki opozicionāri, ieskaitot dzejnieku Vladimiru Nekļajevu, bijušo ārlietu ministru Andreju Saņņikovu un analītiķi Jaroslavu Romančuku, taču eksperti uzskata, ka notiks tieši tā, kā vēlēsies "batjka".

Komentāri (1)
Mārtiņš: Kustība FEMEN ļoti aktīvi darbojās Ukrainā!!!
20/12/2010 00:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: