Kailo ukrainiešu protests salā un sniegā
Publicēts 3. decembrī, 2010.
Lai gan Ukrainas galvaspilsētā Kijevā pieņēmies spēkā sals un sācis snigt sniegs, feministu organizācijas FEMEN aktīvistes tas nebiedē – viņas sarīkojušas kārtējo protesta akciju На морозе, kas vērsta pret apkures sezonas haosu.

Kā ziņo Ukrainas mediji, šoreiz kailās meitenes bija ielenkuši desmit miliči ar Pečoras rajona milicijas nodaļas priekšnieku Vladimiru Socki priekšgalā, un kārtības sargi ar varu iecirknī nogādājuši trīs meitenes - Sašu Ševčenko, Innu Ševčenko un Jūliju Oleksjuku.

 

Pa telefonu meitenes vietējai presei paziņojušas, ka miliči viņām par šo un iepriekšējām akcijām grib inkriminēt huligānismu, balstoties tikai un vienīgi uz fotogrāfijām, kas izvietotas organizācijas mājaslapā, lai gan šāda pieeja pati par sevi ir nelikumīga.

"Spīdzināšana ar saldēšanu ir viens no iecienītākajiem ukraiņu valdības paņēmieniem. Katru rudeni viņi mums atskaitās par to, ka ir gatavi apkures sezonai, un katru ziemu ukraiņi salst savos dzīvokļos. Pie tā vainojamas finanšu mahinācijas, ko īsteno ukraiņu ierēdņi, kas paši ironiskā kārtā pārsvarā dzīvo siltajās zemēs," uzsver akcijas rīkotājas.

Tā kā milicija protesta akciju pārtrauca, FEMEN meitenes izteikušas nožēlu, ka ar plakātu "Nosalāt, primāti?" nav tikušas līdz Parlamenta ēkai, kuras deputāti 1. decembrī darbu bija pārtraukuši ātrāk - viņiem šajās telpās, redz, bija kļuvis auksti.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: