Kāpēc sievietes vēlas palielināt krūtis?
Publicēts 26. jūlijā, 2010.
Turpinoties vasarīgajai tveicei, gan Rīgas ielās, gan dažāda mēroga burziņos lielā skaitā var redzēt sievietes ar visnotaļ drosmīgiem dekoltē. Daudzos gadījumos acīmredzams ir tas, ka sievietes ar plastikas ķirurģijas palīdzību uzlabojušas savu krūšu formu, un šī iemesla dēļ vēlējāmies noskaidrot, kas tad ir tie iemesli, kas daudzas sievietes mudina palielināt savas krūtis.

Psihologs - konsultants Diāna Andreisone izdala četras galvenās tendences, kāpēc latviešu sievietes izvēlas spert šādu soli.

 

Šādi ir vieglāk sevi "pārdot". Tas var būtu tīri pragmatisks prāta apsvērums un zināšanas "tirgus" pieprasījumā. Klasisks piemērs ir iesācējas aktrises vai modeles vai, tieši pretēji, šo pašu profesiju pārstāves savas "slavas norieta" laikā (protams, ja nav citu talantu, ar kuriem izcelties uz pārējo konkurenšu fona), kā arī meitenes un sievietes, kuras par katru cenu vēlas nonākt tā sauktajā "sabiedrības krējumā" vai vismaz tā tuvumā.

Kompleksi, kas rodas masu mediju un iluzoru kino standartu ietekmē. "Es neesmu tāda, kādu pieprasa mode un laiks; man nav stabilu un veiksmīgu attiecību, jo..." Tā varētu turpināt bez gala. Pamatdoma ir acīmredzama - es neesmu pietiekami laba ne sev, ne citiem. Tas, kāpēc rodas šādi nepilnvērtības kompleksi, gan ir atsevišķs jautājums.

Pakļaušanās konkrēta vīrieša vēlmēm, kas ir saistīta ar pazeminātu un nestabilu pašvērtējumu, kā arī atkarību no konkrētās personas un/vai citu viedokļa. Principā šīs sievietes ir pietuvinātas jau minētajām pirmajai un otrajai grupai, tomēr katrs šāds gadījums būtu skatāms individuāli.

Reālas dzīves situācijas, kad krūtis ir mainījušas savu formu un objektīvi kļuvušas neglītākas. Tas var notikt, piemēram, pēc bērnu barošanas, svara zaudēšanas gadījumos, pēc nopietnām veselības problēmām utt.

Šī gan laikam būs pati mazākā "grupa" no tām, kuras realizē krūšu palielināšanas operācijas, jo to pamatā nav ne vēlme, ne vajadzība sevi kādam "pārdot", ne arī kādi kompleksi (tiesa, pie attiecīgām indivīda iezīmēm tie gan ar laiku var rasties).


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: