Kijevā kaila feministe ubago ar bomžiem
Publicēts 26. oktobrī, 2010.
Nenogurdināmās ukraiņu sieviešu kustības FEMEN aktīviste Jevgeņija Kraizmana Kijevas centrā sarīkojusi neparastu monoakciju – skaistā meitene, tērpta vien saplēstās zeķubiksēs un puķu vainadziņā, kopā ar bezpajumtniekiem klaiņoja pa Ukrainas galvaspilsētas pazemes tuneļiem.

Stilizēti atveidojot pašu Ukrainu, kas nabadzības dēļ sajukusi prātā, meitene ar kaklā pakārtu plāksnīti Подайте на Украину lūdza garāmgājējiem ziedot žēlastības dāvanas.

 

"Šī monomītiņa ar nosaukumu Подайте на Украину mērķis ir piesaistīt līdzcilvēku uzmanību Ministru kabineta politikai, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem Ukrainu ierok dziļā Pasaules bankas kredītu bedrē," teikts FEMEN oficiālajā paziņojumā medijiem.

Pēc aktīvistu vārdiem, Kijevas rajonam, kurā notika akcija, ir vislielākais ārējais parāds Austrumeiropā, turklāt valdība apzināti slēpj šokējošo summu - 32,5 miljardus ASV dolāru nedzēstos kredītos. FEMEN aktīvistes ir pārliecinātas, ka tik milzīga summa ir neārstējams trombs Ukrainas ekonomiskās attīstības ceļā.


Komentāri (1)
discover: Tik liels parāds gan jau izveidojies, jo arī Ukrainā kā Latvijā pastāv korupcija :( Lieliem vīriem vajag taču dzīvot-dzīvot šiki.. Vismaz kautkā cīnās ar valsts parādie, vismaz informē! Un manuprāt tas ir nostrādājis, jo pat Latvijā zin par Ukrainas lielajiem parādiem
28/10/2010 09:15
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: