Konstatēts gadījums, kad ledusskapis izsūta mēstules
Publicēts 21. janvārī, 2014.
Internets ienāk aizvien dziļāk cilvēka ikdienā, un tas nozīmē ne tikai plašākas izklaides iespējas un iespējas piekļūt informācijai, bet arī lielāku apdraudējumu un neērtības.

Mūsdienīgs cilvēks internetu lieto datorā, telefonā, planšetē un pat brillēs. Cilvēks, kas ir vēl tuvāk nākotnes realitātei, ar globālo tīmekli saskaras, arī tīrot mājokli vai virtuvē, kur pieslēgums jau ir arī vienam otram ledusskapim.

Tieši šī joma var tuvākajā nākotnē kļūt par risku avotu, jo, kā vēsta CNet.com, Kalifornijā bāzēta tīmekļa drošības risinājumu uzņēmuma Proofpoint speciālisti ir konstatējuši gadījumus, kad hakeri ir sekmīgi uzlauzuši, piemēram, mājas bezvadu tīkla rūterus, multimediju sistēmas, kas pieslēgtas tīmeklim, viedos televizorus un vismaz vienu ledusskapi un šīs viedās ierīces izmantojuši mēstuļu izsūtīšanai.

Uzbrukumi konstatēti periodā starp 23.decembri un 6.janvāri. Parasti mēstules izsūtītas trīs reizes dienā apmēram 100 tūkstošiem adresātu. Kopā šādi izsūtīti vairāk nekā 750 tūkstoši mēstuļu.

Proofpoint arīdzan norāda, ka nevēlamos elektroniskos sūtījumus nav bijis iespējams bloķēt, balstoties uz izsūtītāja IP adresi. Uzlauzto ierīču bijis apmēram 100 tūkstoši, un no katras vienā reizē nosūtīti ne vairāk kā 10 mēstuļu. Eksperti norāda, ka hakeriem piekļuve viedajām ierīcēm nav sagādājusi nekādas grūtības, jo tām bieži vien nav veikta pareiza konfigurācija vai arī izmantotas standarta paroles.

Sagaidāms, ka šāda veida darbība virtuālajā vidē kļūs aizvien izplatītākas tikai tā iemesla dēļ, ka tīklā saslēgto ierīču kļūs vairāk. Kompānija IDC, kuras specializācija ir informāciju tehnoloģiju, telekomunikāciju un patērētāju elektronikas tirgus izpēte, lēš, ka 2020.gadā globālajā tīmeklī savā starpā jau būs savienoti 200 miljardi dažādu ierīču.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: