Kurš braukā ar numura zīmi LEMBERGS?
Publicēts 28. decembrī, 2010.
Pa interneta dzīlēm jau kādu laiku klejo fotogrāfija, kurā redzama sarkana Dodge Caliber automašīna ar numura zīmi LEMBERGS. Jau iepriekš sarkanais spēkrats manīts Rīgas ielās, bet nesen auto ar gandrīz leģendāro numura zīmi ticis atstāts invalīdiem paredzētā autostāvvietā.

Latvijas slavenākās Lembergu ģimenes pārstāvis - uzņēmējs Anrijs Lembergs - atklāj, ka nevienam no viņa ģimenes šis Dodge nepieder, turklāt reiz viņš pats uz ielas pamanījis šo auto un gājis runāt ar šoferi, lai noskaidrotu, kam automašīna pieder.

"Es pat piegāju klāt šoferim un jautāju, kādēļ viņam ir tāds numurs, jo pieļāvu iespēju, ka cilvēks vienkārši gribējis pajokot, bet viņš atbildēja, ka arī viņa uzvārds ir Lembergs. Vēlāk atklājās, ka viņš ir kāds uzņēmējs. Vairāk gan daudz neko neatceros," stāsta Lembergs. 

Latvijas medijiem gan ir nedaudz cita informācija - pēc žurnālistu veiktā izmeklēšanas eksperimenta, sarkanais Dodge pieder kādam uzņēmējam Andrim, kuram auto numura zīmi uzdāvinājis kāds draugs.

Anrijs Lembergs atklāj arī to, ka nav sajūsmā, ka kāds cits pārvietojas pa Latvijas ceļiem ar automašīnas numura zīmi LEMBERGS, un vēl vairāk bažīgu viņu dara fakts, ka šis cilvēks mēdz apstāties arī invalīdu stāvvietās.

Ventspils mēra Aivara Lemberga atvase tāpat pauž neizpratni, kādēļ cilvēki bieži vien parastas valsts numura zīmes vietā izvēlas ekskluzīvu numura zīmi ar savu vārdu, uzvārdu, iesauku vai dzimšanas gadu, jo tas nebūt nav lēts prieks - CSDD mājaslapā esošā informācija liecina, ka iespēja pasūtīt individuālo numura zīmi izmaksā 2 563 latus un 55 santīmus.

"Nu, ja jau kādam tas šķiet interesanti, lai to dara, bet manam auto ir visparastākā numura zīme un esmu ar to apmierināts," teic Lembergs.


Komentāri (1)
iii: Kas ir Lembergs?
28/12/2010 21:39
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: