Kurš uzvarēs Eirovīzijā?
Publicēts 26. februārī, 2010.
Pirmo reizi Latvijas vēsturē bukmeikeri izteikuši prognozes par Eirodziesmas nacionālās atlases konkursu. Uz Eirovīzijas finālu brauks Aisha.

Jau šajā nedēļas nogalē Ventspilī tiks noskaidrota Latvijas eirodziesma 2010. Jau ierasts, ka izmantojot sporta sacīkstēs pielietojamo metodoloģiju, šajā muzikālajā sacensībā, savas prognozes izteikuši arī bukmeikeri. Šogad Betsafe.com bukmeikeri pirmo reizi Latvijas vēsturē izteikuši prognozes arī par Latvijas nacionālās atlases rezultātiem.

Kā reālāko kandidāti braucienam uz Oslo Betsafe.com bukmeikeri prognozē Aishu ar Jāņa Lūsēna dziesmu "What for". Viņas izredzes tiek lēstas nepilnu 60% apmērā, ko atspoguļu likmes izmaksas koeficients 1.60. Viņas reālākais konkurents ar aptuveni 25% izredzēm un koeficientu 2.50 ir Dons ar Zigmāra Liepiņa skaņdarbu "My Religion is Freedom", bet kā trešā favorītu sarakstā ierindota Kristina Zaharova (9.00).

Daudzus noteikti interesēs, kādi aspekti tiek ņemti vērā, izvērtējot dziesmu un izpildītāju izredzes uz uzvaru. Uz šiem jautājumiem atbild prognožu autors Roberts Egle. "Pirmkārt, protams, tiek noklausītas visas dziesmas. Bukmeikeri uzdevums ir būt objektīvam, taču gala rezultāts jebkurā gadījumā noteikti ir arī nedaudz subjektīvs." Objektīvo pusi vērtējumā palīdz nodrošināt tāda lietas, kā iepriekšējo gadu rezultātu apskate un izsvēršana.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: