Kurusovu šokē, ka bērniem dzimst bērni
Publicēts 13. janvārī, 2011.
Dejotāja Aleksandra Kurusova (attēlā kopā ar Kažu) pauž sašutumu par gadījumu, kad pagājušā gada nogalē sestās klases skolniece no Jakutijas bērniņu dzemdējusi praktiski klases telpā.

"Es negribu izklausīties vecmodīga, bet, manuprāt, tas nav normāli, ja tik jauni bērni kļūst par vecākiem," sarunā atzīst Kurusova.

Uz jautājumu, kurš šādā notikumu attīstībā vainojams - vecāki vai paši bērni - Kurusova atbild: "Vainīgi, protams, ir vecāki, tomēr domāju, ka šādā situācijā visi bija šokā. Arī mani šokē tādi gadījumi, tomēr es domāju, ka bērns pats nemaz nesaprot, kas ar viņu ir noticis".

Dejotāja pauž uzskatu, ka skolās būtu jāmāca dzimumaudzināšana, tomēr, viņasprāt, šādas mācību stundas nav paredzētas pirmo klašu skolēniem. "Mūsdienās, neskatoties uz to, ka daudziem pieejams internets, jauniešiem trūkst informācijas par jautājumiem, kas viņus interesē. Domāju, to vajadzētu risināt, vairāk izplatot dažādas brošūras un veidojot informāciju, kas tieši paredzēta bērniem un ir viņiem pieejama," teic Kurusova.

Viņasprāt, dzimumaudzināšanai bērni ir gatavi jau no 10 gadu vecuma. "Protams, desmitgadniekiem jau nevajag stāstīt visu detalizēti, lai nepievilinātu "aizliegtajam auglim", tomēr gan vecāki, gan skolotāji nedrīkst palaist garām brīdi, kad meitenes sāk interesēties par puišiem, bet puiši - par meitenēm," uzskata dejotāja.

Kurusova atklāj, ka viņas vecāki lieliski pamanījuši brīdi, kad viņa pati sākusi interesēties par puišiem.

"Man ir lieliski vecāki! Paldies viņiem par to! To [interesi par pretējo dzimumu] jau labi vecāki nevar nepamanīt - meitenes sāk krāsoties, iet uz ballītēm, vairāk domā par to, ko velk mugurā," smaidot teic dejotāja un norāda, ka, viņasprāt, situācijas, kad bērniem dzimst bērni, veidojas tādēļ, ka vecāki reizēm kautrējas ar saviem bērniem pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar seksu.

"Vecākiem ir jāsarunājas ar bērniem, nevis jānosoda. Neviens taču nevar vairāk nekā vecāki palīdzēt bērnam. Pat, ja vecāki kautrējas, es domāju, ka tai kautrībai ir jātiek pāri un jāsāk sarunāties," rezumē Kurusova.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: