Latvijā uzstādīts kārtējais Ginesa rekords
Publicēts 23. septembrī, 2010.
Trešdien, 22. septembrī, Andrejsalā pulcējās cilvēki, lai piedalītos pasaulē lielākajā flešmobā un uzstādītu rekordu, kas tiktu oficiāli reģistrēts Ginesa rekordu grāmatā.

Pasākuma organizatori neilgi pēc pasākuma apstiprināja, ka rekordu "Largest Human Smiley" jeb "Lielākais no cilvēkiem veidotais smaids" sasniegt ir izdevies un Andrejsalā notikušais flešmobs tiks reģistrēts kā Ginesa rekords.

 

Lai gan tika plānots, ka frāzes, kas būs salasāma pat no kosmosa, izveidē piedalīsies ap 10 tūkstošiem cilvēku, organizatoru aplēses liecina, ka atnākuši aptuveni divi tūkstoši cilvēku, kas ir krietni mazāk, nekā tika prognozēts, tomēr bijis pietiekams skaits, lai rekordu uzstādītu.

Flešmoba laikā pirmo reizi Latvijā ar unikālas aparatūras palīdzību tika radīta kolektīvā fotogrāfija ar tādu izšķirtspēju, ka katrs pasākuma dalībnieks varēs to pietuvināt un saskatīt tajā savu seju, un šī fotogrāfija tiks izvietota pasaules elektroniskajā kartē Google Maps.

Pēdējo gadu laikā aizraušanās ar dažādu Ginesa rekordu uzstādīšanu Latvijā kļuvusi gluži vai par apsēstību, piemēram, 2008. gada vasarā Esplanādes parkā tika veikts mēģinājums sasniegt Ginesa rekordu, kurā 105 cilvēki ar kausiem rokās piedalījās pasaulē apjomīgākajā skrējienā pēc alus, nedaudz vēlāk Andrejsalā vienlaicīgi gaisā šāvās 1900 Cola&Mentossalūtu.

Vēl šovasar Ventspilī  iedzīvotājiem izdevās sasniegt Ginesa rekordu, izveidojot pasaulē garāko ziedu paklāju. Šī gan, tiesa, ir tikai neliela daļa no visiem rekordiem, kurus pēdējo gadu laikā centušies uzstādīt un uzstādījuši latvieši, lai valsts vārdam liktu izskanēt pasaulē. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: