Latvijas blondīņu asociācija Go Blonde mācās apgūt datorus
Publicēts 30. novembrī, 2009.
Latvijas blondīnes no Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde un Microsoft pārstāvji bija pulcējušās, lai iestātos par ideju, ka sievietes var būt tikpat gudras datorlietotājas kā vīrieši.

Latvijas populārākās blondīnes - asociācijas prezidente Marika Ģederte, aktrise Agnese Zeltiņa, kādreizējā TV dīva Anna Lieckalniņa un uzņēmēja Dace Dēnava - atbalsta ideju, ka visām Latvijas sievietēm derētu papildināt savas datora lietošanas zināšanas.

Popularizējot datora lietošanu sieviešu vidū, noderīgus padomus blondīnēm sniedza arī "Nākotnes kapitāla fonda" prezidents Dainis Dambenieks, kurš atzina, ka blondīnes ir gudrākas datorlietotājas nekā tumšmates. "Blondīne atzīst savu nezināšanu, bet tumšmate ir tuvāk vīrietiem."

Taču Marika Ģederte uzreiz nepiekrīt apgalvojumam, ka blondīnes ir gudrākas datorlietotājas nekā tumšmates. "Kas to lai zina? Tas ir jāpēta, bet varbūt tā ir, jo blondīnēm patīk visādas jaunas lietas jeb fīčas – rozā telefoniņi, ko viņas tad arī ir spiestas apgūt. Varbūt brunetes pret tādām lietām pragmatiskāk izturas?" retoriski vaicā Marika.

"Lai sieviete būtu laimīga, viņai jāapmierina savas vajadzības. Tā var būt vienkārša komunikācija līdz pat absurdam, kā izmantot internetu, gala rezultātā, skatoties porno saitus un apmierinoties pie datora," skaidro Dambenieks.

Uzņēmēja un Go Blonde prezidente Ģederte atzīst, ka strādājot viņa dienā pie datora pavada aptuveni astoņas stundas. "Vajadzētu noteikti to stundu skaitu nopietni ierobežot. Datoru lietoju gandrīz katru dienu arī brīvdienās. Ikdienā ļoti daudz laika un enerģijas tērēju biznesa attiecību uzturēšanai. Tāpēc man ļoti patīk komunikācija ar e-pasta starpniecību. Tas informācijas apjoms, kas ar e-pastiem pienāk katru dienu, ir tik milzīgs, ka ir diezgan vieglprātīgi, lai uz nedēļu atslēgtos no saviem biznesa darījumiem. Jūtos drošāk, ja es spēju kontrolēt situāciju," tā par savām attiecībām ar modernajām tehnoloģijām stāsta Marika, kura pat savu automašīnu aprīkojusi ar visjaunākajām tehnoloģijām.

Turklāt asociācijas prezidente ne tikai biznesa darījumus kārto ar datora starpniecību, bet arī pati administrē un uztur Go Blonde mājaslapu.

Savukārt kādreizējā TV dīva Anna Lieckalniņa atzīst, ka ir ļoti tehniska meitene un modernās tehnoloģijas viņai nesagādā problēmas, jo tās viņa apguvusi gan vidusskolā, gan augstskolā. "Es piederu pie jaunās paaudzes," lepojas Lieckalniņa.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: