Leiškalns Saeimas dēļ raudās vienu mēnesi
Publicēts 6. oktobrī, 2010.
9. Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns jaunā parlamenta vēlēšanās savu kandidatūru nebija izvirzījis, tāpēc arī sarūgtinājuma vai vilšanās sajūtas pēc vēlēšanu rezultātu uzzināšanas viņam nav.

Nākotnē pēc deputāta mandāta nolikšanas politiķis raugās ar sev raksturīgo optimismu, bet Leiškalns neslēpj, ka darbs Saeimā viņam pietrūks, jo viņš, redz, bijis viens no aktīvākajiem deputātiem - gan piedalījies debatēs, gan iesniedzis simtiem priekšlikumu, gan citādi pildījis savus pienākumus.

 

"Vienu mēnesi es tagad raudāšu, jo Saeima paņēma lielāko daļu mana mūža. Tad veļu laiks būs beidzies, nāks Ziemassvētki, un pirms šiem svētkiem raudāt vairs nebūtu labi, tāpēc tad sākšu priecāties. Tā kā deputātiem tiks piešķirtas kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā, pagūšu gan izraudāties, gan izsmieties un tad sākšu meklēt jaunu darbu," par tuvākajiem plāniem stāsta Leiškalns.

Šobrīd politiķis darbojas arī Latvijas ostu asociācijā, bet ar tur saņemto algu viņš vis "neizvilkšot", tāpēc jaunā gada sākumā uzsāks nopietnus darba meklējumus, bet par to, ka darbu atradīs, politiķis nešaubās, jo neesot jau "pirmo reizi ar pīpi uz jumta".

"Man izpaliks tā nepieciešamība doties uz darba biržu un pieteikties bezdarbniekos, kas bijusi citiem deputātiem. Par bezdarbnieku es noteikti nekļūšu. Pēdējos mēnešos mana alga Saeimā uz rokas bija 700 latu liela, un domāju, ka līdz pensijai es spēšu sevi tādā pašā līmenī nodrošināt," apņēmības pilns ir politiķis, kurš ir pilnīgi pārliecināts, ka tuvāko piecu gadu laikā arī Latvija no krīzes izkulsies un vispārējais labklājības stāvoklis pieaugs.

Viņš gan pieļauj, ka nedaudz taupīgāk nāksies dzīvot - iespējams, kaislīgais makšķernieks vairs nedosies pēc loma uz Somijas ezeriem, bet viesosies pie sava drauga Raimonda Gerkena viņa dīķos. Tāpat Leiškalns smejas, ka viņam kopš septiņdesmitajiem gadiem izveidojusies laba gleznu kolekcija, ko jebkurā brīdī var sākt arī izpārdot.

Pēdējo mēnešu laikā lielu sabiedrības uzmanību piesaistījusi politiķa vidējā meita Katrīna, kura uzsākusi attiecības ar kādreizējo tēva politisko konkurentu Edgaru Jaunupu. Pats Leiškalns gan šo savienību vērtē atzinīgi un uzsver, ka viņam galvenais ir meitas laime.

"Mēs ar Edgaru konkurenti esam bijuši tikai politisko debašu laikā. Pie pusdienu galda ar tādām lietām nenodarbojamies, bet dalāmies vērojumos par situāciju valstī. Uz to viņš ir varen nadzīgs un gana attapīgs. Jo vairāk es viņu iepazīstu, jo vairāk man viņš patīk, jo viņš ir visnotaļ simpātisks puisis un ne jau man ar viņu kopā jādzīvo," savas meitas izvēli vērtē Leiškalns.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: