Lemberga krāniņš izraisījis satraukumu
Publicēts 29. jūnijā, 2010.
Plašas sabiedrības diskusijas izraisījusi reģionālajā avīzē Kursas Laiks 18. jūnijā publicētā karikatūra, kurā Ventspils mērs Aivars Lembergs un Liepājas mērs Uldis Sesks attēloti ar kopā sasietiem dzimumlocekļiem.

"Nekad agrāk Liepājas mērs Uldis Sesks un Ventspils mērs Aivars Lembergs nav bijuši gatavi tik ciešai sadarbībai kā tagad, izšķiroties sadarboties vēlēšanās zem Zaļo un zemnieku savienības karoga," vēsta paraksts zem abu pilsētas galvu karikatūras.

Portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka šī karikatūra šokējusi daudzus laikraksta Kursas Laiks lasītājus, bet avīzes galvenā redaktore Marina Mariņina nedomā, ka karikatūra būtu pamats satraukumam, skaidrojot, ka tas ir žanrs, kurā lietas attēlo pārspīlēti.

 

"Stāsts jau ir skaidri nolasāms - bijušie konkurenti, kas agrāk mērījās ar krāniņiem, tagad ir nolēmuši darboties citādā veidā," karikatūras ideju komentējusi izdevuma redaktore.

Arī zīmējuma autors Vilnis Bulavs ir pārliecināts, ka nekādas ētikas robežas nav pārkāpis. Viņaprāt, karikatūrās nedrīkst smieties par cilvēka fiziskajiem trūkumiem un reliģiju, taču pārējais ir atļauts, jo "tāda ir žanra specifika".

Lasītāju reakcija uz karikatūru bijusi dažāda. "Dažs bija šokēts, bet dažs - priecīgs," atklājusi Mariņina, bet zīmējumā attēlotie mēri nekādas iebildes nav cēluši.

"Tas tikai slikti par viņiem liecinātu," uzskata avīzes galvenā redaktore, un arī karikatūra autors izteicis pieņēmumu, ka "ar humora izjūti viņiem abiem viss ir kārtībā".


Komentāri (6)
Aigars: stulbums nahu, daunis
22/07/2010 20:37
Jana: stulbums.
22/07/2010 21:43
Gatis: 1.) Paši jūs stulbi!
2.) Vecs raksts, sena karikatūra. Vismaz 4 mēneši pagājuši.
3.) Smieties ir veselīgi, un par ko gan lai smejamies, ja ne par tiem, kas mums uz galvas nokārto savas dabiskās vajadzības. :D
22/07/2010 22:21
anyone: pats stulbākais stulbums kāds vispār ir radies . Cik stulbam jābūt lai tādu stulbumu izdomātu stulbums stulbums stulbums
22/07/2010 23:00
Kashins DaWeeD: Kur problēma? Laikam daudziem lohiem kkas ar humora izjūtu nav kārtībā... žēl... ;) :D
23/07/2010 00:22
ke: Humors? Bet sekli.. tik sekli.. :(
23/07/2010 01:46
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: