Mārtiņš Freimanis iesaka paģiru recepti
Publicēts 25. oktobrī, 2010.
Nedēļas nogales ir ballīšu laiks un nereti arī vēlme lietot alkoholu, kas nākamajā dienā mudina organismu uzsūtīt paģiras. Savukārt Mārtiņam Freimanim ir laba recepte pret paģirām, kas ikvienam Mango lasītājam palīdzēs pēc smaga vīkenda.

Pirmais padoms, ko uzsver Freimanis, ir nejaukt alkoholu - dzert vienu marku un tīrā veidā, jo, ja tā darīsi, nākamajā dienā jutīsies svaigs kā gurķītis. "Kā ir teicis Jānis Grodums, paģiras ir nolaidība. Negribi paģiras - nedzer kokteiļus vai arī nelieto dažādus alkoholiskos dzērienu vienā vakarā," pieredzē dalās Freimanis.

 

"Mana pretpaģiru recepte ir vienkārša - 150 grami citronu sulas, ko jāatšķaida ar ūdeni, un tam jāpievieno daudz cukura. Ja, to izdzerot, uzreiz nebūs jāskrien uz tualeti, tad viss kārtībā," savu recepti atklāj Mārtiņš. Dziedātājs uzsver, ka tikai tauki, cukurs un fruktoze šķīdina alkoholu.

Pats Mārtiņš uzskata, ka "lāpīties" nekad nevajag, jo, cik viņš ir novērojis cilvēkos, nereti šāda lāpīšanās beidzas ar to, ka nākamajā dienā atkal ir jālāpās. Bet, ja ir ierasts lāpīties, tad jāapstājas pēc pirmajiem piecdesmit gramiem.

"Vēl laba metode, lai nākamajā dienā nebūtu slikti, ir, lietojot alkoholu, to uzreiz šķīdināt ar manā receptē norādīto citrona ūdeni. Izdzerot glāzi viskija, normāli ir tai uzdzert pa virsu mazu glāzīti citrona ūdens - tā ne tikai pazeminās iespēju pamatīgi noreibt, bet izglābs no paģirām," stāsta Freimanis.

Dziedātājs vēl piemetina, ka, lai nesāpētu galva, kas itin bieži sāp no alus un vīna, pirms gulētiešanas jāiedzer galvassāpju tablete.


Komentāri (1)
discover: Piekrītu Mārtiņam ka nevajag jaukt, tad nākošā dienā nav paģiras. Slikti ir tāpēc ka ķermenis ir atūdeņojies. Man arī palīdz ka pirms iemigšanas sadzeros daudz ūdeni, tad arī labi jūtos nākošā dienā.
25/10/2010 17:35
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: