Minisvārku skandāls futbola čempionātā
Publicēts 18. jūnijā, 2010.
Par nopietnu diplomātisku incidentu draud pārvērsties kāda holandiešu alus brūža mārketinga akcija futbola Pasaules kausa spēles starp Nīderlandi un Dāniju laikā. Bariņš meiteņu, kas, tērpušās oranžos minisvārkos un it kā reklamējušas Bavaria Beer dzērienus, tikušas aizturētas un izdzītas no stadiona, vēsta ārvalstu mediji.

Incidents noticis tādēļ, ka Pasaules kausa pasākumu ietvaros atļauts reklamēt tikai tā oficiālā sponsora Budweiser alu. Divas no 36 meitenēm pat aizturētas, apsūdzētas nelikumīgas reklāmas izplatīšanā un atbrīvotas tikai pret 1000 mārciņu lielu drošības naudu.

Tikmēr Nīderlandē ziņas par notikušo uztvertas kā apvainojums. Kāds Nīderlandes vēstniecības Dienvidāfrikā pārstāvis pat izteicies, ka veids, kādā pret meitenēm izturējušās Dienvidāfrikas varas iestādes, ir apkaunojošs.

 

Holandiešu apvainojuma sajūtu arī pastiprinājis fakts, ka meitenes bijušas tērptas šīs valsts futbola izlases faniem ierastajā oranžajā krāsā bez kādām uzkrītošām Bavaria Beer pazīšanās zīmēm.

"Mēs neesam apmierināti, un šobrīd cenšamies noskaidrot, kādā veidā ģērbšanās oranžās drēbēs ir pārkāpusi Dienvidāfrikas likumus," ironizē minētais runasvīrs.

Papildu asumu skandālam piešķīris arī tas, ka meitenes biļetes uz spēli ieguvušas no spēles pārraidošās televīzijas ITV futbola eksperta Robija Ērla, kuru tagad apsūdz naudas pieņemšanā no nelikumīgās akcijas organizatoriem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: