Nordam aizliedz tuvoties dārgām ēstuvēm
Publicēts 24. novembrī, 2010.
Latviešu režisoram Jānim Nordam, kurš aizvadītajā nedēļā tika pieķerts, mēģinot aizbēgt no kāda Londonas restorāna nesamaksājot, otrdien pasludināts tiesas spriedums – viņam uz gadu aizliegts uzturēties sešos Londonas rajonos, ziņo izdevums The Telegraph.

Londonas policija Nordu aizturēja aizvadītajā trešdienā, kad viņš ar pavadoni mēģināja aizbēgt no restorāna L'Oranger, kur pāris pirms tam bija pavakariņojis par aptuveni 1000 sterliņu mārciņām.

 

Pēc aizturēšanas Nords atzinās vēl astoņos līdzīgos noziegumos - kopumā viņš deviņos Londonas dārgākajos restorānos bija atstājis nesamaksātus rēķinus par vairāk nekā 5800 mārciņu lielu summu.

Šīs nedēļas sākumā Nords stājās tiesas priekšā, un Vestminsteres tiesnese Dafne Vikhema noteica aizliegumu 27 gadus vecajam vīrietim gadu uzturēties sešos no Londonas rajoniem.

"Šajās vietās ir visi pilsētas dārgie restorāni. Jūs nedrīkstat ne soli spert nevienā no šīm pilsētas daļām. Jūs izvēlējāties doties pie viņiem un padarīt par muļķiem, bet tagad viņi par muļķi padarīs jūs," norādījusi tiesnese.

Tāpat tiesa nolēmusi, ka režisoram pēc trim nedēļām būs jāsniedz atskaite par to, kā viņš plāno atmaksāt vairāk nekā 5800 mārciņu lielo parādu.

Pats Nords atzinis savu vainu visos deviņos apsūdzības punktos, bet viņa advokāts Brūss Rīds vīrieša rīcību bija skaidrojis ar vēlmi atstāt iespaidu uz savu draudzeni, kura par krāpniecību nav zinājusi.

Advokāts, cenšoties attaisnot savu klientu, norādījis, ka Nords pieder pie tiem, kuri uzskata, ka par visu jāmaksā vīrietim, bet, tā kā viņa draudzene Zane Bērziņa nākot no turīgākām aprindām, viņš uzskatījis par savu pienākumu meiteni vest uz pilsētas labākajiem restorāniem un cienāt viņu ar eksluzīviem ēdieniem un dārgiem vīniem.

Tiesa gan, prokurors atklājis, ka Norda attaisnojums atstāt iespaidu uz turīgo meiteni ir apšaubāms, jo viņa draudzene saskaņā ar policijai sniegto informāciju mitinās kādā skvotākopā ar jauniešiem no Austrumeiropas un dzīvojot praktiski bez naudas.

Kamēr Nords Londonā gaidīja savu spriedumu, Latvijas filmu studijas Tanka pārstāve Sanita Grīna medijiem bija izsūtījusi paziņojumu, kurā paudusi pārliecību, ka režisors šādi rīkojies, gatavojoties savai topošajai filmai Pēdējās dienas, kas būšot stāsts par cilvēku, kuram slimības dēļ atlicis dzīvot vien dažas nedēļas.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: