Nosaukti šī gada izšķērdīgākie miljardieri
Publicēts 22. decembrī, 2010.
Prestižais žurnāls Forbes izveidojis sarakstu ar dārgākajiem pirkumiem, kurus gandrīz jau aizvadītajā gadā veikuši pasaules bagātākie cilvēki, un par šī "izšķērdības topa" līderi kļuvis Krievijas miljardieris Romans Abramovičs (attēlā).

Saskaņā ar Forbes datiem tieši Abramovičs, kura īpašumu kopīgā vērtība šobrīd ir aptuveni 11,2 miljardi ASV dolāru,  2010. gadā veicis dārgāko pirkumu, iegādājoties Jaunholandes salu Sanktpēterburgas kanālā par 400 miljoniem dolāru.

Uz salas, kur savulaik atradās militārā bāze, Krievijas miljardieris plāno XVIII gadsimtā celtās noliktavas pārveidot par kultūras un izklaides centru, kurā taps gan mākslas galerijas, gan dažādi veikaliņi, viesnīcas un restorāni. 

Otrajā vietā žurnāla izveidotajā sarakstā ierindojies uzņēmējs Stīvens Koens, kurš pazīstams arī kā īpaši izvēlīgs mākslas darbu kolekcionārs - viņš 2010. gadā modernās mākslas darbu iegādei iztērējis 145,4 miljonus dolāru. Starp viņa pirkumiem bijusi gan Džaspera Džonsa glezna Karogs, kurā attēlots ASV karogs, gan Endija Vorhola melnbaltā glezna Large Coca Cola, gan citi pazīstami mākslas darbi.

Trešajā vietā vērienīgāko bagātnieku tēriņu sarakstā ierindojies pirmais pakistāniešu miljardieris Mians Muhameds Manša, kurš šogad iegādājies ekskluzīvo St.James viesnīcu un naktsklubu Londonā - katra istaba viesnīcā viņam izmaksājusi aptuveni pusotru miljonu dolāru, bet visa pirkuma summa tiek lēsta ap 95 miljoniem dolāru.

Tāpat vērtīgāko aizvadītājā gadā veikto pirkumu sarakstā iekļuvis viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem Karloss Slims, kurš par 44 miljoniem iegādājies namu Ņujorkas Piektajā avēnijā, kā arī  naftas un gāzes magnāts Kelsijs Vorens, kurš Kolorado iegādājies lielāko rančo ASV, šim pirkumam iztērējot 46,5 miljonus dolāru.

Sarakstā iekļuvuši ne tikai darījumi nekustamo īpašumu jomā, bet arī citi vērienīgi tēriņi - par gada pirkumu juvelierizstrādājumu tirgū kļuvis 25 karātu briljants Rozā grāfs, kas kādā izsolē pārdots par 46 miljoniem dolāru, savukārt kazino tīkla īpašnieks Stenlijs Ho par 330 tūkstošiem dolāriem iegādājies divas trifeles.


Komentāri (2)
emiils: Būtu kāds no viņiem labāk nopircis man paēst.
22/12/2010 16:25
Mārtiņš: Visas šīs augšā minētās lietas ir normālas bagātnieku tēriņiem izņemot pēdējo :D ..Stenlijs Ho par 330 tūkstošiem dolāriem iegādājies divas trifeles... Diez cik viņas bija lielas :D Automašīnu lielumā :)

Šeit neliels raksts par Ho neparasto pirkumu!! http://www.bongusto.org/wine/a-15-kg-truffle-sold-to-billionaire-for-330000/1409/administrator/
22/12/2010 23:38
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: