Noslēgusies "Jaunā viļņa" pirmā atlase
Publicēts 30. martā, 2010.
29. martā Jūrmalas teātrī Bulduros norisinājās starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 Latvijas dalībnieku atlases kārta. Šogad atlases konkursā tika izpildītas 53 dziesmas un tās dziedāja gan profesionāli dziedātāji, gan amatieri.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šoreiz Jaunā viļņa izpildītājus no Latvijas vērtēja daudzpusīga žūrijas komisija. Lai gan slavenā operdziedātāja Inese Galante jau trešo gadu vērtē jaunos mūziķus, šogad viņa kļuvusi par žūrijas komisijas līdzpriekšsēdētāju, kurai pievienojušies latviešu mūziķi Igo un Jānis Stībelis, kā arī kultūras ministrs Ints Dālderis un citi.

Žūrija lēma, ka no 53 izpildītājiem Jaunā viļņa otrajā atlases kārtā piedalīsies 18 izpildītāji - Candy, Edijs Melnis, Mira, māsas un brāļa duets Paula un Miks Dukuri, Diāna Pīrāgs, Kamilla, Adele, Lady`s Sweet, Emīls Balceris, Dainis Skutelis, Elīna Silova, Atis Ieviņš, Sintija Ģēgere, Akela, Kristīna Zaharova, grupa PeR, Daumants Kalniņš un Aminata Savadogo.

Pēc tam, kad žūrija bija izvēlējusies izpildītājus, kuriem būs iespēja sevi parādīt Jaunā viļņa Latvijas dalībnieku otrajā atlases kārtā, Jānis Stībelis uzsvēra, ka ļoti spilgti sevi esot parādījuši Paula un Miks Dukuri.

"Bija vairāki spilgti izpildītāji, man ļoti patika Aminata ar savu uzstāšanos," atzina Stībelis, kurš, lai arī izvairījās nosaukt to dziedātāju, kas šogad Jaunajā vilnī varētu pārstāvēt Latviju, atzina, ka šogad tā noteikti būs meitene. "Man tā liekas, ka viņa nebūs baltas ādas krāsas," mīklaini norādīja Stībelis.

Savukārt Inese Galante noraidīja iespēju, ka Jaunā viļņa Latvijas pārstāvja atlase būtu negodīga un jau pirms atlases būtu skaidri zināms, kurš pārstāvēs Latviju Jaunajā vilnī.

"Es ceru, ka mums ir diezgan laba gaume. Katrs cīnās par to, lai nebūtu kauns," atzina Galante. Vaicājot, kā viņa vērtē kuluāros izkanējušās runas, ka šogad tā varētu būt jaunā un talantīgā tumšās ādas krāsas dziedātāja Aminata, Galante smejot norāda, lai tā pagaidām paliek intriga.

Visi izraudzītie pretendenti 1. aprīlī klubā Godvil piedalīsies konkursa atlases pusfinālā, bet starptautiskais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2010 šogad notiks no 27. jūlija līdz 1. augustam.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: