Olga Rajecka kurpes pirkusi no prostitūtām
Publicēts 19. februārī, 2010.
Marta vidū vērienīgu Vislatvijas koncerttūri uzsāks leģendārā pašmāju grupa Eolika, un, gatavojoties grupas 30 gadu jubilejai, kvarteta populārākā soliste Olga Rajecka atklājusi, ka savulaik "nepiedienīga" apģērba dēļ viņa pat nokļuvusi milicijas iecirknī.

Astoņdesmitajos gados, kad Latvijā dažādas stila mantas iegādāties nebija iespējams,  grupas Eolika solistes  Olga Rajecka un Ilona Stepanova kurpes, kas bijusi galvenā deficītprece, pirkušas pie "intermeitenēm" - padomju laika prostitūtām, kuru galvenā klientūra bija ārzemnieki.

Lai gan Eolikas dalībniekiem, dodoties tūrēs pa dažādām valstīm, bija iespēja iegādāties arī modes preces, kas Latvijā nebija pieejamas, tas radījis arī dažādas problēmas, jo pārāk rietumnieciska ģērbšanās stila dēļ varēja nonākt milicijas iecirknī.

"Mēs atbraucām no Ungārijas, kur visi bijām sapirkuši tā dēvētās "banānu" bikses, uzpūstās jakas un dažādus krekliņus, un mani pie Brīvības pieminekļa savāca milicija," atceras Rajecka, kura toreiz bijusi 20 gadus veca un ar lepnumu valkājusi no ārzemēm atvesto krekliņu ar uzrakstu "Miss Dior".

"Gāju satikt kādu klasesbiedru un stāvēju pie pieminekļa tāda uzposusies. Piebrauca "berta", savāca mani un noturēja četras stundas Matīsa ielas iecirknī," aģentūrai LETA stāsta dziedātāja, kuru no kārtībsargiem toreiz glābusi vien Kultūras ministrijas izdota sarkana grāmatiņa, kāda bijusi  visiem Filharmonijas darbiniekiem.

Rajecka kopā ar Eoliku laikā no 1980. līdz 1986. gadam izbraukājusi gandrīz visu bijušo Padomju Savienību, sniedzot trīs līdz četrus koncertus dienā. No šī laika dziedātājai īpaši atmiņa iesēdušies braucieni uz Krieviju, kur vienmēr akūti trūkusi pārtika - grupas dalībnieki galvenokārt pārtikuši no vārītām olām un vistas gaļas.

"Bija tā, ka vakaros pēc koncertiem viesnīcā varēja pa sienu rāpot. Ja nekas nebija paņemts līdzi, pat tējas nebija, kur nu vēl kafija," smejoties vecos laikus atceras Rajecka un atklāj, ka kopā ar skatuves kolēģi Ilonu pārtiku dabūjušas no grupas muzikālā tēva Borisa Rezņika un citiem pavadošajiem vīriešiem. "Mēs bijām meitenes, kuras vienmēr grib ēst."


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: