Operācija "Blondīne"
Publicēts 22. oktobrī, 2009.
Šī brīža ekonomiskā situācija likusi arī radoši domāt parādu piedzinējiem. savdabīgu izmantojumu sociāliem tīkliem uzsākusi parādu piedzinēji Krievijā, kur Krievijas Federālās Tiesas izpildītāju dienesta Udmutrijas pārvalde sākusi operāciju "Blondīne".

Operācijas "Blondīne" taktika ir iepazīties ar parādniekiem, uzdodoties par simpātiksām meitenēm, blondīnēm. Lai iepazītos tiek izmanottas jau pārbaudītas vērtības - internets. "Blondīne" novērtē pārādnieka fotogrāfiju ar augstāko vērtējumu, kas rezultātā izveido sarunu. Tā vārds pa vārdam līdz upuris - parādnieks uzaicina skaisto meietni uz randiņu. Protams randiņš beigās ir ar tiesu izpildītāju nevis skaisto, jauko meiteni, ko neveiksmīgais parādnieks - mačo vēlējās satikst!

Redz, šajai operācijai jau ir pirmie upuri un ieguvumi valstij. Kāds kaislīgs parādnieks, kurš ieradies uz randiņu ar savu auto Nissan, to arī uz vietas zaudējis, jo parādu piedzinēji to konfiscēja, pamatojoties uz parādnieka parādu viarāk kā 100 000 rubļu apmērā. Pirms tam nekādi nebija iespējas notvert šo vīrieti, jo bija veiksmīgi slēpies, zirakstoties no iedzīvotāju reģistra un kļuvis par personu bez dzīvesvietas.

Operācija "Blondīne" sākta pirms pāris mēnešiem, un Udmurtijas FTID to uzskata par ļoti efektīvu – īpaši profilakses jomā. "Tagad parādnieki jutīsies nedroši arī sociālajos tīklos. Tur viegli var atrast nemaksātājus, it īpaši tos, kas nedzīvo uzrādītajā adresē. Mūsu speciālisti, protams, izmanto fotogrāfijas no personīgā arhīva, nevis no interneta, un šīm fotogrāfijām nav nekāda sakara ar vārdu, ar kādu darbinieki reģistrējas tīklā. No likumības viedokļa viss ir kārtībā. Neviens jau neliek vīriešiem satikties ar internetā iepazītām meitenēm, viņi to dara brīvprātīgi," skaidro FTID preses dienests.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: