Pasniegtas Oskara balvas, triumfē "Sapieris"
Publicēts 8. martā, 2010.
7. martā Holivudas "Kodak" teātrī notikušajā 82. ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā par 2009. gada labāko filmu atzīta režisores Ketrīnas Bigelovas filma "Sapieris" ("The Hurt Locker").

"The Hurt Locker", kas bija nominēta deviņās kategorijās, ieguva balvas pavisam sešās kategorijās - labākā filma,labākā režija,labākais oriģinālais scenārijs, labākā montāža, labākā skaņas montāža un labākais skaņas mikss.

Jāatzīmē, ka filma "Sapieris" saņēmusi arī sešas prestižās BAFTA balvas - par labāko filmu un labāko režiju,labāko scenāriju, operatora darbu, labāko skaņu un labāko montāžu.

Savukārt Džeimsa Kamerona filma "Avatars ", kas arī bija nominēta deviņās kategorijās - ieguva balvas trijās kategorijās labākais mākslinieks, labākais operatora darbs, labākie vizuālie efekti.

Par Labāko aktieri atzīts Džefs Bridžess par darbu filmā "Crazy Heart". Bet labākā aktrise ir Sandra Buloka par lomu filmā "The Blind Side".

Savukārt par labāko aktieri otrā plāna lomā ASV Kinoakadēmija atzinusi Kristofu Valcu par lomu filmā "Inglourious Basterds".

Bet labākās aktrises godu otrā plāna lomā izpelnījusies Mo'Nique par darbu filmā "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire".

Labākā režisore Ketrīna Bigelova par režiju filmai "The Hurt Locker".

Par labāko ārvalstu filmu atzīta Argentīnas filma "The Secret in Their Eyes" (El Secreto de Sus Ojos).

Kategorijā Labākā dokumnetālā filma balvu saņēma filma "The Cove".

Kategorijā labākā filmas mūzika: pretēji cerētajam balvu saņēma animācijas filma "Up". Savukārt par labāko filmas dziesmu atzīta Ryan Bingham and T Bone Burnett "The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" from "Crazy Heart".

Par labāko animācijas filmu atzīta Holivudas studijas «Pixar» animācijas pilnmetrāžas filma «Up» («Augšup») par bezbailīgo pensionāru, kas dodas ceļojumā savā mājā ar neskaitāmu balonu palīdzību.

Bet par labāko animācijas īsfilmu atzīta filma "Logorama", režisors Nikolas Šmerkins (Nicolas Schmerkin). Labākās īsfilmas gods ticis "The New Tenants" režisori Joahims Baks un Tivi Magnusons.

Un labākās dokumentālās īsfilmas godu izpelnījās " Music by Prudence" (režisori Roger Ross Williams and Elinor Burkett.

Kategorijā labākais kostīmu mākslinieks balva tika piešķirta filmas "The Young Victoria" kostīmu māksliniecei Sendijai Povelai.

Kategorijā labākais grima mākslinieks uzvarēja filmas "Star Trek" grima mākslinieki Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow.

Kā labākais adaptētais scenārijs balvu saņēma Džefrija Flečera scenārijs filmai "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire".

Balvas par mūža ieguldījumu tika pasniegtas Gordonam Vilisam, kura vadībā strādājuši operatori pie "The Godfather" filmām, šobrīd 85 gadu gadus vecajai Holivudas dīvai, aktrisei Lorēnai Bakālai un leģendārajam mazbudžeta filmu režisoram un producentam Rodžeram Kormanam.

Vakaru vadīja aktieri Stīvs Mārtins un Alekss Boldvins.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: