Piedzimis Krievijas brangākais zīdainis
Publicēts 21. janvārī, 2011.
Krievijas austrumos Habarovskas pilsētā pasaulē nācis unikāls mazulis – vietējo mediķu uzmanību viņš izpelnījies ar to, ka dzimšanas brīdī puisēns svēris 7,2 kilogramus, ziņo Krievijas mediji.

Habarovskas perinatālā centra dzemdību nodaļas vadītāja Svetlana Veršiņina medijiem pastāstījusi, ka šajā reģionā bieži mēdzot dzimt brangi mazuļi - ārsti jau pieraduši, ka pasaulē nāk piecus un sešus kilogramus smagi jaundzimušie, tomēr 7,2 kilogramus smags puisēns pārsteidzis pat Habarovskas dzemdību pieņēmējus.

"Puisēns ir vesels un labi attīstīts," dzemdību nodaļas vadītāja informējusi medijus un atklājusi, ka arī zēna mātei pēc lielā bērna piedzimšanas nekādu veselības problēmu neesot.

Puisēna māte ir 33 gadus veca grāmatvede Vera Ovčiņņikova, un šis ir viņas otrais mazulis - vecākajai meitai ir 14 gadu, un viņa dzimšanas brīdī svērusi 3,9 kilogramus.

Pirms diviem gadiem kādā Krievijas pilsētas Samaras slimnīcā pasaulē nāca puisēns, kura svars bija 6,75 kilogrami, un toreiz krievu mediķi šo gadījumu nodēvēja par unikālu, tomēr Habarovskā dzimušais zēns šo Krievijas brangākā jaundzimušā rekordu ir pārspējis.

Savukārt Ginesa rekordu grāmatā kā vislielākais zīdainis pasaulē reģistrēts bērns, kurš kanādietei Annai Beitsai piedzima 1879. gadā, - mazuļa svars dzimšanas brīdī bija 10,8 kilogrami. Tiesa, viņš nodzīvoja tikai 11 dienas.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: