Pits Andersons nekaunas par RIMI himnu
Publicēts 11. janvārī, 2011.
22. janvārī Ventspilī risināsies ikgadējās popa un roka dziesmu aptaujas SEB Muzikālā banka fināls, kurā ekspertu žūrijā piedalīsies arī par Latvijas rokenrola karali dēvētais mūziķis Pits Andersons.

Sarunā Andersons neslēpj, ka Muzikālās bankas ekspertu komisijā viņš piedalīsies tikai tāpēc, ka nav spējis turēties pretim organizatoru aicinājumam un pierunāšanas spējām, jo pats sevi mākslinieks par īpaši spēcīgu latviešu mūzikas ekspertu vis neuzskata.

"Esmu visai nosacīts eksperts, jo nesekoju cītīgi līdzi latviešu popa un rokmūzikas attīstībai. Dzīvoju pats savā pasaulē, un man ir specifiskas un latvietim neraksturīgas intereses," atzīst Andersons.

Vērtējot Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas 15 finālistus, starp kuriem ir tādi Latvijā zināmi izpildītāji kā Ivo Fomins, Jānis Stībelis, Lauris Reiniks, Prāta vētra, Aisha, Liene Šomase un citi, par kuru izpildītajām kompozīcijām līdz 15. janvārim iespējams balsot Muzikālās bankas mājaslapā, Andersons atzīst, ka kopumā visi izpildītāji vērtējami kā "diezgan profesionāli", tomēr pašmāju popmūzikas grandiem velta arī dažus kritiskus vārdus.

"Protams, pa ausu galam gribot negribot šo to es dzirdu, bet, manā skatījumā, daudziem no viņiem trūkst enerģijas un spēcīga enerģiskā lādiņa. Man patīk pozitīva un gaiša mūzika, tāpēc mans favorīts ir Lauris Reiniks - viņš man iet pie dūšas, jo ir profesionāls un pozitīvs," vērtē mūziķis.

Uz jautājumu par paša muzikālajām gaitām Andersons ar lepnumu stāsta, ka pēdējos divus gadus viņš darbojas jaunā muzikālā apvienībā, ar kuru kopā viņš sniedzis koncertus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

"Esam uzstājušies Somijā, drīz dosimies uz Norvēģiju, bet vasarā piedalīsimies lielākajā rockabilly festivālā Anglijā, kur aicināta 15 labākās šī stila grupas no visas pasaules. Mēs esam vieni no piecpadsmit, un tas ir liels gods," neslēpj mūziķis.

Andersons atzīts, ka viņam ir skumji par rockabilly stila niecīgo popularitāti Latvijā, tomēr pamazām situācija uzlabojoties un veidojoties kolektīvi, kas muzicē šajā stilā, bet pie tā, ka ārpus Latvijas robežām viņu zina labāk nekā dzimtenē, mūziķis jau esot pieradis.

"Es nekad neesmu bijis sabiedrības uzmanības centrā. Kā ir, tā ir, jo es no ādas ārā līst negrasos, lai kļūtu populārs. Tie, kas mani zina, zina, un ar to pietiek. Arī Eiropā un pasaulē manu vārdu pazīst," atzīst Andersons.

Aizvadītā gada vasarā mūziķis latviešiem par sevi atgādināja, ierakstot lielveikalu tīkla RIMI himnu - šo notikumu Andersons pats raksturo kā neparastu piedzīvojumu, kas nesis negaidītus panākumus. "Bērni uz ielas velk savus vecākus un rāda uz mani ar pirkstu, sakot, ka, redz, tur iet tas cilvēks no RIMI! Tas ir pozitīvi. Šī reklāma bija neordināra un Latvijai neierasta, un es noteikti nekaunos par to, ko esmu izdarījis," smejoties stāsta Andersons.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: