Produkti, kuri dod promiles. Īpaši autovadītājiem
Publicēts 22. novembrī, 2010.
Bieži dzirdēts, ka it kā nekaitīgi dzērieni un ēdieni satur alkoholu. Ir daži produkti, kuri var paaugstināt alkohola līmeni asinīs.
Lūk to produktu saraksts, no kuriem jāuzmanās:
Dzērieni:
Bezalkoholiskais alus – 0,1 – 0,4 promiles
Kumiss - līdz 0,4 promilēm. Labā ziņa, ka svaigs kefīrs, neskatoties uz baumām par tā alkoholisko saturu, nedod promiles. Mediķi gan saka, ka spainis kefīra varētu dot tādu efektu, kā 30 g šņabja. Kurš gan vienā reizē var izdzert spaini kefīra?
Tomēr jāuzmanās no pārrūguša kefīra, jogurta un rūgušpiena – līdz 0,2 promilēm
Kvass – pāris glāzes un 0,3 – 0,6 promiles
Augļu sulas – ja atvērta sulas paka kādu laiku stāvējusi siltumā - līdz 0,4 promilēm.
Produkti:
Šokolāde. Astoņas šokolādes konfektes dod 0,1 promili. Ja tās gatavotas ar konjaka piedevu, tad 0,3 – 0,4 promiles.
Ledenes. Viena Halls Mentol konfekte - 0,1 promile.
Kūkas. «Kartupelis» ar ruma piedevu – 0,3 promiles.
Pārgatavojušies banāni – 0,22 promiles
Apelsīni – 0,17 promiles
Rupjmaize ar desu – 0,2 promiles
Medikamenti:
Pēc atsvaidzinoša mutes dezodoranta lietošanas (dezodorants satur etilspirtu) – 0,4 – 0,5 promiles
Spirtu saturošas zāles – baldriāni, korvalols u.c. 40 pilieni – 0,1 promile
Domas par alkoholu – 0,1 – 1,2 promiles
1 cigarete – 0,2 promiles
Ja nu šādā veidā esat «iekritis» policijas pārbaudē – uzstājiet uz otru alkometra pārbaudi, un jau pēc laiciņa promiles būs pazudušas, raksta
topnews.ru.