Raimonds Pauls laimīgs, ka vēl ir dzīvs
Publicēts 27. decembrī, 2010.
Maestro Raimonds Pauls ir apmierināts ar paveikto gada laikā un kā lielāko sasniegumu nosauc to, ka joprojām ir dzīvs un spēj muzicēt. Mūziķis gan nedomā, ka situācija valsti nākamā gada laikā uzlabosies, tāpēc ikvienam novēl iemantot lielu pacietību.

"Lielākais mans gada sasniegums ir tas, ka esmu nodzīvojis šo gadu, ka esmu vēl dzīvs. Esmu vēl šeit - varu iziet uz skatuves un spēlēt. Mūzika ir galvenais manā dzīve, tāpēc arī priecājos, ka vēl spēju muzicēt. Cilvēki vēlas mani redzēt koncertos, nāk, atbalsta mani un mīl manu mūziku," saruna stāsta Pauls.

 

Kā otru lielāko gada sasniegumu maestro min aiziešanu no politikas, kas ļauj daudz vairāk pievērsties mūzikai un iziet no visam intrigām, negatīvisma un to cilvēku vidus, kuri strādā, lai iegūtu labumu sev, ignorējot līdzcilvēkus.

"Jauno gadu iesākšu ar daudz jauniem koncertiem. Sākot no piektā janvāra, uzsākšu tādu kā koncertu maratonu Rīgas teātros, kuriem pievienosies koncerti Liepājā un Kijevā. Ir teiciens: "Kā gadu iesāksi, tā aizvadīsi". Ceru, tas darbosies un man jaunais gads nesīs daudz muzikālas iespējas," priecīgi nosaka Pauls.

Lai veiksmīgi sagaidītu jauno gadu, maestro jāpilda savs uzdevums un ik dienas jāizrokas ārā no vasarnīcas. "Katru dienu, ja neesmu uz vietas, braucu uz vasarnīcu tīrīt sniegu, lai nebūtu tā, ka, aizbraucot uz vasaras māju, nevaru to ieraudzīt. Nenotīrīts sniegs smaguma dēļ var nodarīt lielu kaitējumu miteklim, un tas, ka pats vēl tieku ar sniegu galā, dod tikai pozitīvu, emocionālu pacēlumu," stāsta Pauls.

"Visas manas šī gada ieceres ir īstenojušās, un, ja nākamais gads saglabāsies tāds kā šis gads, būšu laimīgs. Galvenais, lai ir veselība man un manai ģimenei un lai ir iespēja muzikāli darboties," rezumē Pauls.

Par situāciju valstī maestro gan nav tik optimistisks un uzskata, ka nākamā gada laikā nekas labāks nebūs. "Mani smīdina visi šie Ziemassvētku labdarības pasākumi - visi paliek tik labi, ziedo naudu, bet tas notiek tikai vienreiz gadā. Protams, tam ir nozīme, jo labāk vienreiz, nekā nekad, bet gads nesastāv tikai no Ziemassvētku laika, ir vēl citi mēneši. Par šīm lietām ir jādomā valstiskā līmeni, jo visas šīs ziedošanas ir kā akmeņu mešana caurā zeķē - met, cik gribi, zeķe vienmēr būs tukša," aizdomājas Pauls.

Nākamajā gadā maestro iesaka bruņoties ar lielu pacietību un nedzīvot ilūzijās, bet samierināties ar pašu izvēli, ievēlētajām partijām un saprast, ka ikvienam lēmumam ir sekas, - nākamajā gadā mēs tās izjutīsim.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: