Rīgas mērs Nils Ušakovs ir daltoniķis
Publicēts 8. jūnijā, 2010.
7. jūnijā Rīgas kanālmalā Rīgas mērs Nils Ušakovs (attēlā) bija devies apraudzīt bebru nodarītos postījumus vietējiem apstādījumiem un secināja, ka vajadzētu gan saglabāt bebrus, gan pasargāt kokus.

"Gaidām iedzīvotāju idejas bebru problēmas risināšanai. Tomēr, ja nekas cits neizdosies, tos vajadzēs izķert," teica Ušakovs.

Savukārt sen jau bija radušās aizdomas, ka mēram ir problēmas ar redzi, tādēļ pēc pastaigas ar bebriem uzdevām jautājumu, vai domes priekšsēdētājs gadījumā nav daltoniķis. Ušakovs šīs aizdomas apstiprināja.

"Lietoju gan sabiedrisko transportu, gan divriteni, gan automašīnu. Tas, ka esmu daltoniķis, neapgrūtināja tiesību iegūšanu, jo aizliegumu daltoniķiem vadīt automašīnas atcēla deviņdesmito gadu sākumā," uz jautājumu par vadītāja apliecības iegūšanu atbildēja Ušakovs.

 

CSDD noteikumi liecina, ka daltonisma gadījumā autovadītāja apliecības izsniegšana atkarīga no slimības smaguma pakāpes - pēc veselības pārbaude poliklīnikā mediķu komisija izlemj, vai potenciālais šoferis nesirgst ar daltonismu pārāk smagā formā.

Daltonisms ir iedzimta, neārstējama krāsu akluma forma, kura neļauj sirdzējam atšķirt zaļo no sarkanās krāsas. Ar to slimo aptuveni viens procents visu pasaules vīriešu, bet sievietes - ārkārtīgi retos gadījumos. Slimība nosaukta XIX gadsimta angļu zinātnieka Džona Daltona vārdā, kurš pirmais aprakstīja tās simptomus.

Galerijā: Rīgas dārzu un parku šefs Agnis Kalnkaziņš brīdina Ušakovu, ka rudenī gaidāma īsta bebru "ofensīva".


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: