Rubiks sen nav redzējis laimīgu cilvēku
Publicēts 18. februārī, 2011.
Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka Latvijā kopumā laimīgi jūtas 63% iedzīvotāju, bet nelaimīgs ir 31% iedzīvotāju. Savukārt eiroparlamentārietis Alfrēds Rubiks (attēlā) pauž neizpratni par pētījumu, jo Latvijā sen nav redzējis nevienu laimīgu cilvēku.

"Patiesībā jau šis nav jautājums Rubikam, jo es neesmu redzējis Latvijā nevienu laimīgu cilvēku jau sen! Var jau būt, ka pie manis tie laimīgie nenāk un nebrauc, jo vienkārši nespēj," sarunā pārdomās dalās Rubiks.

Politiķis uzsver, ka nevēlas aizvainot pētījuma veidotājus, taču tā datiem viņš noticēt nespēj. "Kā gan lielākā daļa cilvēku var būt laimīgi, ja drīz vien tautas skaitīšanā var atklāties, ka Latvijā vairs nebūs pat divu miljonu iedzīvotāju?" retoriski vaicā Rubiks.

Viņš ir pārliecināts, ka valstī ir pārāk daudz problēmu un kā vienīgo skaidrojumu šādiem pētījuma rezultātiem redz to, ka notiek "dziedāšana un spēlēšana, pirms viss aiziet uz grunti".

"Tas, manuprāt, ir propagandisks pētījums un ļoti atgādina teicienu Погибать - так с музыкой!, jo arī daudzi eksperti norāda, ka nekas ne tuvu nav lieliski," uzskata Rubiks.

Politiķim šajā sakarā radušies arī vairāki jautājumi, piemēram, kāda valsts tikusi dibināta un veidota iepriekš, ja vairāki ilggadējie politiķi nodibinājuši apvienību Par labu Latviju. "Es nesaprotu, kādu valsti tad šie cilvēki, piemēram, Guntis Ulmanis, kurš ilgus gadus ir politikā, ir dibinājuši, veidojuši, ja tikai nesen dibināta Par labu Latviju? Kas tad bija iepriekš - par sliktu Latviju?" neizpratnē ir politiķis.

Rubiks gan norāda, ka esošajā situācijā, kad viņam ir gan darbs, gan normāli dzīves apstākļi, viņš nevarot būt patiesi laimīgs, jo visu laiku redz nelaimīgus cilvēkus. "Visu dzīvi esmu gādājis par citiem - tā mana dzīve ir pagājusi, tādēļ es nevaru būt laimīgs, ja apkārt redzu nelaimīgus cilvēkus."

Rubiks uzskata, ka nekas nemainīsies uz labu, ja tie, kuri šobrīd brauc ar dārgiem auto un dzīvo ļoti pārtikušu dzīvi, neaizdomāsies par to, ka kaut kas ir jāuzlabo un arī citiem cilvēkiem ir jāspēj dzīvot tā, lai būtu iespējams radīt bērnus, normāli paēst un saņemt medicīnisko aprūpi.

"Laimīgie limuzīnos lai paiet kājām, lai atsakās no savām lielajām greznībām, jo es tiešām nesaprotu, kuri tad ir tie laimīgie - tie, kuri mirst badā, kuri nevar dzemdēt bērnus, kuriem jābrauc projām no Latvijas?" sašutis ir Rubiks.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: